Noutati :

Taxele si impozitele locale raman la fel si in 2013, la Timisoara. Consilierii locali voteaza la sfarsitul lunii valoarea lor

18 mai, 2012 - 03:52 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii locali se vor intalni peste cateva zile in sedinta pentru a stabili valoarea taxelor si impozitelor pe anul 2013. Proiectul de hotarare a fost deja publicat pe site-ul Primariei Timisoara. Potrivit sefului Directiei Fiscale, Adrian Bodo, valoarea acestora ramane aceeasi si anul viitor.

Fata de anul trecut, nu se modifica nimic, raman aceleasi cote pentru anul viitor, atat la persoane fizice, cat si la cele juridice, in ceea ce priveste impozitul pe cladiri, pe terenuri, pe mijloacele de transport.

„Din 2008 nu s-au mai facut modificari, au fost doar acele cresteri pe care Guvernul le-a impus prin modificari, acelea care au fost impuse prin modificarea Codului Fiscal. Noi nu am avut decizii care sa duca la majorarea altor taxe. La nivelul scutirilor, Municipiul Timisoara le-a acordat pe toate la nivel maxim. De exemplu, avem anexa 3 pentru cei care repara mansarde si fatade, care sunt scutiti, ca si cei care folosesc tehnologii cu energie verde si alte exemple”, ne-a declarat Adrian Bodo.

Potrivit proiectului de hotarare, una dintre cele mai importante taxe, adica cea pe cladiri, ramane la acelasi nivel, de 0,75% la persoanele juridice. In situatia in care un proprietar nu si-a evaluat imobilul in ultimii 3 ani, trebuie sa achite 10% din valoarea totala, iar daca bunul nu a fost reevaluat in ultimii 5 ani fiscali, taxa ajunge la 30% din valoarea cladirii. De asemenea, raman in continuare si bonificatiile de care beneficiaza timisorenii care isi platesc anticipat darile catre autoritatea locala.

Taxele speciale raman si ele la acelasi nivel. Vedeti aici care sunt acestea!

Ca si noutate, reprezentantii Primariei Timisoara vor sa instituie din nou taxa de habitat. Astfel, timisorenii ar trebui sa plateasca 40 de lei in fiecare an. Citeste mai mult despre taxa de habitat!

Dupa ce va fi aprobat de consilierii locali, proiectul de hotarare intra in vigoare incepand cu anul fiscal 2013.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai va cam contraziceti jurnalistilor. Ori raman la fel, ori vor sa instituie taxa de habitat? Deci?!? Cum a ramas? La fel? Sau altfel? Ca oricum, pe bodo nu mai pot sa-l urmaresc de cand a notificat toata Timisoara. Asta e in stare sa faca un recensamant doar el de capul lui, numai sa stie ca incaseaza la bugetul local cinspe bani. Nu conteaza costurile, ca doar nu el plateste. Platim noi. Fraierii.

  2. Promisiuni electorale!?