Taxele si impozitele locale cresc in 2013 in Timisoara, asa cum a decis Guvernul Ponta, cu 16,05 %

Timisorenii vor plati mai mult pentru taxele si impozitele locale anul viitor, aceasta dupa ce Guvernul Ponta a decis imediat dupa alegeri ca ele cresc cu aproximativ 16 procente la nivel national. Acestei majorari, la Timisoara, nu i se vor aplica alte cresteri, asa cum permite legea.  Consiliul Local Timisoara ar putea, legal,  sa aplice noi majorari la taxe si impozite, de pana la 20%.

Noi o sa avem anul viitor o majorare pe care a facut-o Guvernul prin indexarea valorilor impozabile cu 16,05%. Guvernul a stabilit ca majoreaza valorile din tabele, prin hotarare de guvern. Asta trebuie sa respecte toata lumea. Consiliul local mai poate majora taxele si impozitele cu pana la 20%, dar noi am hotarat sa nu le majoram cu nimic”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara.

Daca seful Directiei Fiscale este foarte limpede in privinta majorarii impozitelor si taxelor, primarul scalda cresterea cu 16% intr-un joc de cuvinte care sa-l trimita pe timisorean intr-o adevarata confuzie.

In Timisoara nu se va majora niciun impozit local, prin decizii ale Primariei, cata vreme voi fi eu primar. Eu sunt un liberal autentic şi, implicit, un adept al fiscalitatii reduse, al ideii ca banii trebuie sa ramana, in cat mai mare masura cu putinta, la cei ce ii produc. Impozitele si taxele de orice tip trebuie stabilite la niveluri platibile de catre cetateni si persoane juridice, fiind preferabil sa incasezi putin de la multi, decat mult de la putini. Evident, sunt putini cei in stare sa plateasca mult„, a declarat primarul Nicolae Robu.

In 29 mai 2012, Consiliul Local a stabilit, in plen,  taxele si impozitele pentru 2013.  Atunci s-a decis ca acestea sa ramana la acelasi nivel cu cele din 2012, atat pentru persoane fizice, cat si pentru cele juridice. Este vorba despre impozitul pe cladiri, pe terenuri, pe mijloacele de transport. Acum, insa toate vor fi majorate cu 16,05%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Bravo, multumim d-le Ponta ca ne mariti impozitele. Doar de asta v-am votat. Craciun indexat sa aveti!

 2. Nu inteleg de ce fortati nota, sa panicati timisorenii, cata vreme primarul a spus ca nu se majoreaza nimic! De cand e mai important contabilul decat directorul intr-o firma?

  • Florine, mai citeste odata. Impozitele se maresc cu 16%, primarul a zis ca nu se va mari cu mai mult de 16% cat a impus guvernul asta nou. Deci de marit se maresc.

 3. Chiar daca se indexeaza taxele, aceasta inseamna aproximativ 1 – 1,5 lei/ luna ins. Sunt absolut sigura ca cei care se isterizeaza pe net in legatura cu aceasta majorare nici macar nu s-ar apleca sa ridice de pe jos banii astia daca le-ar cadea din buzunar.

  • Scuze, in loc de ins a se citi in plus.

  • Mirela, nu este numai faptul ca se maresc, mai este si faptul ca si ceea ce platim acuma este degeaba din punctul de vedere al cetateanului. Nu se vede nimic de pe urma platii impozitelor si taxelor. Atunci de ce sa platim mai mult?

 4. Decat atata vorbarie, mai bine dadeau un exemplu concret, ca asa intelege lumea cel mai bine, nu?!

 5. Fratilor, verificati-va robinetele zilnic !! Din clipa in clipa urmeaza a curge laptele si mierea promise de dottore, somnorici si tampitul asta de primar al nostru ! Bravos alegatori idioti ….

 6. Eu am inteles ca asta ramine la decizia primariilor! asa a spus Ponta! Era clar ca astia abia astepta unda verde sa poata „sparli” mai departe. Nu-i asa d-le Bodo?

 7. Oameni buni, urmariti-va toate facturile, metri cubi de gaze, apa, factura de telecom, facturile administratorilor si veti vedea ca toti fura cu nerusinare. Mai ales cei batrini, cad in plasa acestor escroci care lucreaza numai in folosul lor.Dar unde sa reclami? Totin hotii sint pe aceeasi pozitie.