Noutati :

Taxele locale ar putea creste cu aproape 50% in anul 2012, si la Timisoara. Gheorghe Ciuhandu: Va fi un an greu! UPDATE: Taxele raman la fel!

27 decembrie, 2011 - 10:48 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

UPDATE: Impozitele si taxele locale raman la nivelul anului 2011, cu exceptia accizelor, a anuntat marti seara ministrul Ialomitianu.

„Pentru anul 2012 nu modificam impozitele si taxele. Le mentinem la nivelul anului 2011, cu exceptia accizelor, care trebuiau sa fie modificate ca sa respectam calendarul convenit cu UE in 2004”, a explicat ministrul.

Ministrul Finantelor a precizat ca Guvernul a respins in ultima sedinta din acest an solicitarea autoritatilor locale, de majorare a taxelor.

___________________________________________________________________________________________

Se majoreaza taxele la Timisoara? Primarii vor taxe mai mari, asa ca ministrul Finantelor ia in considerare cresterea lor. In capitala Banatului, unele taxe nu s-au mai marit de 3 ani, spune primarul Gheorghe Ciuhandu.

Gheorghe Ialomitianu a declarat in a treia zi de Craciun ca in 2012 Romania va avea bani de la FMI si ca multe primarii din tara vor majorarea taxelor cu pana la 50%.

Si la Timisoara acestea ar putea creste, mai ales ca primarul Gheorghe Ciuhandu s-a plans la sfarsitul saptamanii trecute ca taxele si impozitele sunt prea mici si sarcinile tot mai multe.

„Va fi un an greu, pentru ca impozitele si taxele pe bunuri imobiliare nu au mai crescut in Timisoara de 3 ani de zile. Mai mult, cota parte din impozitul pe venit care ramane municipalitatii a scazut de la 47% la 42%, ceea ce inseamna milioane de euro care nu vor mai fi contabilizate la bugetul local. In schimb, apar sarcini noi in sanatate, apar sarcini noi in invatamant, chestiuni patrimoniale legate de scoli sau spitale adapostite in cladiri private unde ni se cer chirii exorbitante sau retrocedarea in natura a acelor cladiri. Sunt foarte multe proiecte si programe si bugetul va fi un prim semn de incercare asupra capacitatii noastre de a trece cu bine anul 2012”, a spus primarul Timisoarei.

Ministrul Finantelor a precizat ca poarta deja discutii cu autoritatile locale sa modifice articolul care le da dreptul acestora sa majoreze aceste taxe intre 20% si pana la 50%.

„Avem discutii. Nu orice regiune poate sa isi mareasca taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localitati”, a declarat Ialomitianu. In acelasi timp, ministrul de Finante a explicat ca ministerul pe care il conduce nu ia in calcul nicio reducere sau majorare a impozitelor si contributiilor sociale pentru anul 2012.

Printre taxele locale pe care le platesc timisorenii se numara si taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor de constructie, taxa pentru folosirea mijloacelor publicitare, taxa hoteliera, taxa de timbru si alte taxe locale reglementate prin Legea 571/2003.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. multumim PDL!!! va trebuie mai multi bani ca doar vin alegerile, trebuie sa pompapti iar milioane de euro in campania electorala cu autobuzul