Noutati :

Taxa pe autostrazile din Romania! De cand am putea incepe sa platim?

10 iunie, 2014 - 06:49 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Despre introducerea taxei pe autostrazile din Romania s-a vorbit de mai multe vreme, insa de aceasta data, ministrul Transporturilor, Dan Sova, a facut lumina in privinta acestui subiect. Cert este ca pana la urma se va ajunge la momentul in care vom plati ca sa ne folosim autostrazile.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a afirmat ca discutia despre taxarea autostrazilor este deocamdata una teoretica, iar taxele nu vor fi introduse in acest an sau in urmatorul.

„Este foarte greu de zis. Discutia despre taxarea autostrazilor deocamdata este o discutie teoretica. Momentan nu vom avea. Cu siguranta nu vom avea nici anul acesta, nici anul viitor, mi-e greu sa evaluez pentru 2016. Ca sa ai o autostrada taxata trebuie sa ai in primul rand un coridor continuu, insa noi nu avem deocamdata coridor continuu nici de la Nadlac pana la Sibiu. De asemenea, autostrada de la Nadlac la Sibiu este construita cu fonduri europene, deci va trebui sa vedem exact in ce conditii se pot pune taxe”, a spus ministrul, intrebat cu privire la momentul introducerii taxelor pe autostrada.

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat la finele lunii mai ca taxarea pe autostrazile Bucuresti-Pitesti (A1) si Bucuresti-Constanta (A2) ar putea fi introdusa din 2015, la inceputul lucrarilor de reabilitare, sau din anul urmator, dupa finalizarea acestora.

Ulterior, CNADNR a dezmintit informatiile aparute in mass-media potrivit carora circulatia pe autostrazile A1 si A2 va fi taxata din 2015 si a precizat ca declaratiile lui Neaga pe acest subiect au fost in fapt explicatii asupra mecanismului general de concesionare al unei autostrazi, el oferind drept model ipotetic autostrazile A1 si A2.

CNADNR a primit la finele lunii februarie 2013 candidaturi de la companii straine precum Strabag, Vinci, Aktor si Astaldi sau romanesti, printre care Tehnostrade, Spedition UMB si Euro Construct Trading’98, pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii de Centura Sud a municipiului Bucuresti si operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti-Constanta si a autostrazii Bucuresti-Pitesti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...