Noutati :

Taxa auto din prezent va fi platita pana in 2013!

28 septembrie, 2011 - 09:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
1

Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca taxa de prima inmatriculare care se aplica in prezent va ramane valabila pana in anul 2013. Potrivit acestuia, in cadrul unei dezbateri organizata de MAE, spera ca Parlamentul sa adopte cat mai rapid modificarile aduse taxei, ce includ reducerea cu 25 la suta a taxei platite de cumparator la prima vanzare, pentru toate masinile inmatriculate dupa 1 ianuarie 2007.

Vom aplica, deocamdata, aceasta taxa auto care a existat si pana acum cu modificarile pe care le-am propus in lege. Eu sper ca Senatul si Camera Deputatilor sa adopte cat mai repede aceasta lege, care inseamna 25% reducere la taxa auto si, la prima vanzare a autovehiculelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, va trebui sa fie platita de catre cumparator aceasta taxa„, a explicat Borbely.

Recent, ministrul Mediul declara ca intentioneaza introducerea unei „carti verzi”, care sa certifice gradul de poluare, de la jumatatea anului viitor sau inceputul lui 2013, cand va fi eliminata taxa de prima inmatriculare. Potrivit proiectului de lege aprobat de Guvern, daca taxa de poluare platita incepand cu data de 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi (cu reducerea de 25%), contribuabilii respectiv pot sa ceara restituirea diferentei.

De asemenea, taxa trebuie platita si pentru masinile noi si cele la mana a doua, care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, dar si pentru masinile care au fost inmatriculate inainte de 2007, daca nu s-a platit deja o astfel de taxa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Guvernul nu mai are bani pentru mite electorale si asa pot „fura”din buzunarul romanilor.