Noutati :

Taxa auto a fost eliminata oficial. Vezi cum restituie Guvernul banii celor care au platit-o!

29 octombrie, 2012 - 07:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
4

Legea referitoare la suspendarea platii taxei de poluare pentru masini mai vechi de 2007, dar si pentru restituirea taxei deja achitate a fost publicata in Monitorul Oficial. Asta inseamna ca cei care au achitat-o deja pot incepe demersurile sa-si primeasca banii inapoi. Prevederile legii sunt aplicate incepand cu 31 ianuarie 2012.

In prezent, restituirea taxei pentru emisiile poluante se face pentru contribuabilii care au achitat, in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a Legii nr.9/ 2012 si data intrarii in vigoare a Ordonante de urgenta a Guvernului nr.1/ 2012, taxa de prima inmatriculare pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule rulate si pentru cei care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule incepând cu 1 iulie 2008 pâna la data intrarii in vigoare a Legii nr. 9/2012, iar aceasta este mai mare decât taxa rezultata din aplicarea formulei de calcul din aceasta lege.

De asemenea, o valoare reziduala se restituie si in cazul contribuabililor care au platit taxa si, ulterior, autovehiculul a fost scos din parcul auto national si pentru cei care, in baza unei hotarâri definitive si irevocabile a instantei judecatoresti competente, au dreptul la restituirea sumelor reprezentând taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Cererile privind restituirea diferentelor de taxa pot fi descarcate de pe pagina de Internet www.anaf.ro. Acestea se vor depune la administratia fiscala teritoriala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. let me guess, banii o sa fie restituiti dupa alegeri…

    • clar, :), si dupa se va constata subit ca ” restituirea” a fost un ” teribilism” de moment, :).

  2. ce-i cu titlul asta?Taxa auto a fost eliminata oficial.adica eu daca imi cumpar o masina din u.e.nu mai platesc taxa de poluare sau cum s-o numi?sunteti niste mincinosi si am sa va votez,fiti siguri…prostiti lumea,CIRIPOILOR.

  3. Nu va mai bucrati degeaba! Ma chinui de 5 ore sa citesc prin aceste legi ale lor si tot ce am inteles este ca sunt niste prostii. Taxa se va plati si nu se va restitui decat daca ii dai in judecata. Sunt niste nemernici. Sa vorbeasaca la naiba pe intelesul tuturor!