Taxa auto 2011: nici masinile Euro 5 nu scapa de la plata. Vezi noile modificari!

Valorile taxei propuse de Ministerul Mediului au ajuns la Palatul Victoria si urmeaza sa fie supuse aprobarii in Guvern. Cea mai importanta modificare este ca si masinile Euro 5 vor fi taxate. Noua formula de calcul pentru taxa auto 2011 este de acum finalizata si a adunat propuneri de la Registrul Auto, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Fondul de Mediu si Ministerul de Finante. Iata cateva exemple de valori medii ale taxei: In premiera, intra in grila motorizarile Euro 5 chiar si in cazul masinilor noi. Valorile incep de la 95 de euro pentru motoarele cele mai mici si ajung la 2.200 de euro pentru cele mari. La Euro 4, taxa creste fata de cea actuala si ajunge la 438 de euro pentru un motor mic. La motoarele cele mai cautate, de 2.000 de cm cubi, vom plati 2.120 de euro, adica dublu. Motorizarile de lux vor costa la prima inmatriculare 7.660 de de euro. Taxa pentru Euro 3 incepe de la 1.095 de euro si ajunge la 3.800. De la Euro 2 in jos nici nu mai merita importul de masini rulate. Taxa ajunge pana la 33.000 de euro, adica sigur mai mare decat autoturismul in sine.

Valorile taxei propuse de Ministerul Mediului au ajuns la Palatul Victoria si urmeaza sa fie supuse aprobarii in Guvern. Cea mai importanta modificare este ca si masinile Euro 5 vor fi taxate.

Noua formula de calcul pentru taxa auto 2011 este de acum finalizata si a adunat propuneri de la Registrul Auto, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Fondul de Mediu si Ministerul de Finante.

Iata cateva exemple de valori medii ale taxei:

In premiera, intra in grila motorizarile Euro 5 chiar si in cazul masinilor noi. Valorile incep de la 95 de euro pentru motoarele cele mai mici si ajung la 2.200 de euro pentru cele mari.

La Euro 4, taxa creste fata de cea actuala si ajunge la 438 de euro pentru un motor mic. La motoarele cele mai cautate, de 2.000 de cm cubi, vom plati 2.120 de euro, adica dublu. Motorizarile de lux vor costa la prima inmatriculare 7.660 de de euro.

Taxa pentru Euro 3 incepe de la 1.095 de euro si ajunge la 3.800.

De la Euro 2 in jos nici nu mai merita importul de masini rulate. Taxa ajunge pana la 33.000 de euro, adica sigur mai mare decat autoturismul in sine.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.