Noutati :

Tarife noi pentru parcare in Timisoara. Consilierii locali modifica iar regulamentul TelPark. Vezi preturile si schimbarile!

20 ianuarie, 2012 - 01:12 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Reprezentantii Societatii de Administrare a Domeniului Public vor sa schimbe din nou regulamentul de parcare TelPark, dupa ce primarul Gheorghe Ciuhandu a anuntat ca nu va permite scumpirea abonamentelor cu mai mult de 10%.

Potrivit noului proiect de hotarare, care reglementeaza modificarile in regulament, un abonament general anual nu va costa mai mult de 450,34 de lei, pe cand unul lunar va fi de 42,84 lei. De asemenea, un tichet universal de parcare ii va costa pe soferi 10 lei pe zi.

Parcarea pe ora va costa 1,5 lei, in orice zona din oras, inclusiv si in zona pietelor. Cat despre abonamente, acestea se pot achizitiona si trimestrial, unul general fiind de 122,85 de lei.

Cat despre stationarea limitata in zona centrala a orasului, aceasta se suspenda pana la finalizarea proiectului de reabilitare a spatiilor publice din centrul istoric. Data la care hotararea va intra in vigoare va fi stabilita pe baza unui proiect in Consiliul Local. In zonele adiacente pietelor, soferii nu vor putea parca incepand de la 1 februarie mai mult de 2 ore.

Modificarile ar urma sa intre in vigoare de la 1 februarie, de indata ce consilierii locali voteaza proiectul la sedinta ordinara de la sfarsitul acestei luni.

Preturi parcare abonamente!

La purtator – Lunar: 4,08 lei/zi si 85,68 lei/ 21 zile
– Trimestrial: 3,90 lei/zi si 245,70 lei/63 zile
– Anual: 3,56 lei/zi si 900,68 lei/253 zile

General – Lunar: 2,04 lei/zi si 42,82 lei/21 zile
– Trimestrial: 1,95 lei/zi si 122,85 lei/63 zile
– Anual: 1,78 lei/zi si 450,34 lei/253 zile

Locatar: 51,23 lei/an

Locul de parcare in parcarile cu bariere costa 3 lei/ora

Principalele modificari din regulament:

Potrivit sefului Directiei Tehnice din cadrul Primariei Timisoara, tichetul „Universal”, pe fond verde, este valabil pe toata durata de functionare a sistemului, intr-o zi, mai putin in parcarile cu acces controlat, in parcarile adiacente Pietelor agroalimentare si pe strazile cu stationare pe perioada limitata.

Abonamentele nu sunt valabile in parcarile cu accesul controlat, in parcarile adiacente pietelor agroalimentare si pe strazile cu stationare limitata.

De reducere de 50% la tariful practicat pentru abonamente beneficiaza pensionarii care primesc pensii de asigurari sociale de stat, pensii militare, pensii de agricultor sau altele, a caror valoare cumulata cu alte indemnizatii sau drepturi banesti acordate in baza unor acte normative speciale, nu depasesc nivelul unui salariu minim brut pe economie, existent la data eliberarii abonamentelor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Tin sa va anunt ca sunt absolut impresionat de atitudinea voastra erectila din pdv jurnalistic fata de protestele ce au loc in fiecare seara. Oricum felicitari pt articolul cu parcarea pdl-isti fomisti ce sunteti.

    • care proteste? 200 de persoane? 200 din 350,000? la nivel national citi uslasi manifesteaza? 10,000 din 20,000,000? de ce ponta&zambila sint disperati sa avanseze cu 3 luni data alegerilor? nu atit ca scad in sondaje cit le este frica ca apuca sa fie inregistrata noua republica sau care o fi numele partidului „alba ca zapada”.

  2. timisoreni,sa iesim in strada la proteste si sa protestam si impotriva hotiei si mafiei Telpark

    • timp de 4 ani tot aud povesti cu scandal si iesit in strada dar cind sint alegeri, 60% din timisoreni nu se deranjeaza sa mearga la vot si lasa alegerea primarului si consilierilor in seama pensionarilor senili. ne meritam soarta!