Noutati :

Tarife mai mari la TAXI in Timisoara. Vezi cu cat s-au scumpit cursele in oras, tarifele de zi si de noapte!

3 decembrie, 2012 - 12:25 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Timisorenii trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a se deplasa cu taxiurile. Tarifele de zi, de noapte si de exterior au crescut cu 50 de bani, in medie. Taximetristii spun ca incearca de mult sa ridice preturile, dar abia acum le-au fost ascultate rugamintile.

Toate firmele de taxi din oras scumpit cursele. Daca pana acum 1 kilometru pe timp de zi costa 1,69 lei, de acum inainte vom plati 2,19 lei, iar noaptea vom scoate din buzunar cu aproape 50 de bani mai mult. Tariful pe timp de noapte e de 2,49 de lei. Zilele trecute a fost reglementat si tariful de exterior. Asadar, pentru o cursa in afara orasului vom plati aproape 3 lei pe kilometru.

„E prima data cand se intampla. Noi am mai cerut cresterea tarifelor, dar e prima oara cand am fost bagati in seama de dispecerate. Acum au acceptat, dar nu prea e in regula, deoarece exista o metodologie care nu s-a respectat suta la suta. Transportatorii autorizati trebuiau sa depuna pana in 30 august la Primarie fise de fundamentare, in baza carora se calculeaza tarifele. N-au depus toti, iar Primaria Timisoara ameninta cu amenzi. Acum se cer fisele celor care nu le-au depus„, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Cristea Savu, liderul Sindicatului Taximetristilor Independenti din Timisoara.

Cu fise de fundamentare sau fara, cert este ca timisorenii platesc mult mai mult pentru o cursa prin oras. Dintr-o data, pentru ca nici macar nu au fost anuntati de marirea tarifelor. [CODUL SAPTAMANII 3-10 DECEMBRIE: 910]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 5 bani in plus pe kilometru e cam mult pentru buzunarele si asa perforate de starea economica si scumpiri(foste si viitoare)…Mai echitabl era sa fi marit pretul cu 3 bani ca la ultima scumpire de acum 2 sau 3 ani…

  2. 50 bani, nu 5 bani! ceea ce, exprimat in procente, inseamna 29.58% – nu mult, o bagatela! [cica]

    • Daaa..tastele astea mi-au furat un 0 multumesc de atentinare…:) procentul calculat e corect…

  3. Dacă creşte preţul per kilometru cu 30 de procente, ne aşteptăm şi preţul final al cursei să crească, în medie, tot cu atâta. Ca atare, o cursă ce făcea înainte 10 RON va face acum cam 13. Sunt curios dacă nu va scădea cumva în paralel numărul clienţilor.