Noutati :

Targul Mesterilor Populari si Festivalul Condeierilor Plugari, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara

20 septembrie, 2016 - 02:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Arta populara pune stapanire pe Muzeul Satului, in cadrul a doua targuri inedite ce vor avea loc in acest sfarsit de saptamana. Timisorenii pot admira si cumpara tot felul de obiecte manufacturate, numai bune de folosit ca si decoratii de toamna.

Targul Mesterilor Populari si Festivalul Condeierilor Plugari se vor desfasura separat si vor avea fiecare cate un program specific. Astfel, Targul va avea loc in incinta Muzeului, iar Festivalul la Casa Condeielui din Muzeu si in zona Muzeului viu, la lac.

 

In cadrul Targului, cateva zeci de fauritori de arta traditionala din toata tara isi vor expune operele artizanale in incinta muzeului, iar vizitatorii vor putea fie sa le admire, fie sa cumpere tot felul de obiecte. Este vorba despre vase sau diverse obiecte facute din ceramica, lemn, os, cupru, tesaturi, broderii ori costume populare. Se vor gasi si pictura naiva, oua incondeiate, bijuterii, instrumente muzicale, tesaturi din par de capra, papusi in costume populare, precum si mancare romaneasca.

La Festivalul Condeierilor Plugari vor participa condeieri din Banat si creatori populari din toata tara, dar si solisti vocali recunoscuti. De asemenea, la Casa condeielor, in locatia de la lac, vor avea loc spectacole de poezie, lansari de carte si sezatori populare.

Targul Mesterilor Populari si Festivalul Condeierilor Plugari pot fi vizitate atat sambata, cat si duminica, intre orele 10:00 – 20:00. Intrarea este libera.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...