Noutati :

Targul Firmelor de Exercitiu a adus la Timisoara 73 de companii din tara si strainatate create de elevi

7 iunie, 2012 - 01:49 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Firme de publicitate, decoratiuni interioare, design, agentii de turism si multe alte companii ale elevilor se intalnesc, timp de doua zile la Timisoara, pentru a face tranzactii si a-si promova produsele fictive.

73 de firme de exercitiu din Romania si din Serbia participa la Targul Firmelor de Exercitiu care are loc in perioada 7-8 iunie la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara. 200 de elevi si profesori coordonatori participa la eveniment. Veniti din Maramures, Constanta, Neamt, Bihor, din toata tara, elevii sunt pregatiti sa faca tranzactii fictive cu colegii lor pentru a castiga cat mai multi bani.

Din Timisoara, din partea organizatorului, Colegiul Economic „F.S. Nitti”, participa 20 de firme – 40 de elevi, care promoveaza activitatile pe care le desfasoara aceste firme. Elevii au pregatit, pe parcursul anului scolar, impreuna cu profesori coordonatori, diverse firme. Tin contabilitate, vand si cumpara produse, depoziteaza banii la banca, intra in faliment sau castiga sume fabuloase etc. Trebuie mentionat faptul ca toate activitatile sunt fictive.

Multi dintre elevii prezenti aici sunt viitori antreprenori. Sunt creativi si inovatori, de aceea reprezinta firma de exercitiu a unitatii de invatamant din care provin, si ei sunt cei care pun umarul la dezvoltarea comunitatii inca de la acest nivel, de inceput”, precizeaza Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Aceasta treapta, a Firmelor de Exercitiu, poate fi continuata in facultate, cu studii aprofundate. La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, studentii participa la umeroase stagii de practica in strainatate si invata foarte multe despre ceea ce inseamna antreprenoriatul. Ideile pe care le au elevii la aceste firme de exercitiu pot fi puse in practica dupa ce cresc”, explica Ovidiu Megan, decanul FEAA din cadrul Univrsitatii de Vest din Timisoara.

Targul International al Firmelor de Exercitiu – ROTIFE 2012 face parte din cadrul proiectului „Firma de exercitiu – o sansa pentru cariera ta”, finantat din fonduri europene, derulat de Colegiul Economic „F.S. Nitti” din Timisoara.

Am invatat multe lucruri de cand sunt la firma de exercitiu. Spre exemplu, intreprinderea pe care o reprezint are sanse mari sa se faca foarte cunoscuta prin ofertele pe care le facem celorlalti participanti la acest targ, prin produsele pe care le prezentam, ofertele pe care le facem si relatiile pe care le cream cu colegii de la celelalte firme. Imaginea conteaza foarte mult”, recunoaste Denisa Negru, una dintre elevele implicate intr-o firma de exercitiu prezenta la targul de la Timisoara.

Firma de exercitiu reprezinta o metoda practica de instruire a elevilor din clasele XI-XII prin care invata sa aplice cunostintele acumulate la disciplinele studiate in liceu. „Obiectivul crearii acestor firme de exercitiu il reprezita dezvoltarea la elevi a spiritului antreprenorial prin exersarea operatiunilor si proceselor economice specifice mediului de afaceri, familiarizarea elevilor cu activitatile derulate intr-o companie si dezvoltarea unor competente necesare unui antreprenor: creativitate, gandire critica, luarea de decizii, asumarea responsabilitatii etc.”, ne spune Sorina Pautu, managerul proiectului.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...