Noutati :

Targ de Craciun din sponsorizari la Timisoara: vor fi puse 73 de casute in centrul orasului. Consilierii locali au votat un regulament pentru comercianti

2 noiembrie, 2012 - 07:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. 73 de casute vor fi instalate in centrul orasului la Targul de Craciun din Timisoara. Comerciantii vor trebui sa cotizeze serios la bugetul local ca sa prinda o casuta libera si vor avea de achitat taxe de pana la 4.000 de lei.

Consilierii locali au aprobat, intr-o sedinta extraordinara care a avut loc vineri, un regulament pentru organizarea Targului de Craciun din acest an. Casutele se vor imparti in functie de sponsorizari: vor castiga comerciantii care vin cu o sponsorizare mai mare la bugetul local, o contributie la un fond pentru premierea elevilor, a artistilor si a sportivilor.

Alesii le-au pus si conditii vanzatorilor. In functie de marfa pe care acestia o vor vinde – fie ele produse nealimentare specifice sarbatorilor ori produse de alimentatie publica -, in functie de dimensiunea casutei si de provenienta acesteia – poate fi adusa de comercianti sau inchiriata de la Casa de Cultura – comerciantii vor trebui sa achite taxe de la 1.500 la 4.000 de lei. In plus, vanzatorii trebuie sa afiseze preturile produselor in mod lizibil, in moneda nationala. Fiecare agent economic este obligat sa asigure un echipament adecvat sarbatorilor de iarna pentru personalul care serveste, cum ar fi caciulitele de Mos Craciun.

De la casute nu va mai rasuna muzica ambientala, acest lucru fiind interzis prin regulament. In plus, cei care vor sa vanda bete de Mos Nicolae in centru nu o vor putea face decat la casute. Comerciantii care nu respecta regulamentul risca amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei, ar putea ramane fara aviz de la primarie si cu interdictia de a mai participa la urmatoarele trei editii ale targului.

Comerciantii care vor sa prinda o casuta la targ isi pot depune dosarele la primarie in perioada 5 – 16 noiembrie, iar cei care vor fi selectati vor incheia un contract de colaborare cu Casa de Cultura a Timisoarei.

Consilierii locali au votat vineri ca „departajarea sa se faca in functie de suma cu care se vor angaja, suplimentar, sa contribuie, prin sponsorizare, la constituirea unui fond la bugetul local pentru premierea elevilor si a studentilor eminenti, a artistilor si a sportivilor care au facut performanta, in plus fata de taxele stabilite, sa fie de acord sa contribuie la acest fond”, au spus reprezentantii Primariei Timisoara. Desi initial s-a stabilit ca se va face licitatie publica, situatia s-a schimbat, alesii sustinand ca nu mai este timp pentru organizarea unei licitatii.

Editia din 2012 a Targului de Craciun va fi deschisa in perioada 1 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013, programul de functionare fiind stabilit intre orele 8:00 – 23:00. Reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa permita amplasarea a 73 de casute pentru comercianti, pe strada Marasesti, in Piata Victoriei si in Piata Huniade, pe locul acvariului care ar trebui sa dispara de acolo pana la 31 noiembrie, potrivit primarului Timisoarei, dar si pe o portiune din parcarea din spatele acvariului. Ramane de vazut daca acest spatiu va fi insa disponibil pana la deschiderea targului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...