Noutati :

Tardigradul, vedeta de la FameLab 2019. Rezultatele preselectiei regionale, la Timisoara

16 aprilie, 2019 - 09:05 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a gazduit vineri, 12 aprilie 2019, in Sala Polivalenta din cladirea Bibliotecii UPT, preselectia regionala a FameLab 2019, cel mai important concurs international de comunicare a stiintei pentru public, cu finantare britanica, deschis tuturor studentilor si cercetatorilor de peste 19 ani care studiaza sau lucreaza in inginerie, medicina, tehnologie, biologie, chimie, fizica sau matematica.

Fiecare concurent FameLab a trebuit sa prezinte, in cel mult 3 minute, un subiect din stiinta la alegere, iar prezentarea sa fie distractiva, originala, sa aiba rigurozitate stiintifica si sa capteze atentia publicului neavizat. Prezentarile concurentilor au fost evaluate de juriu in baza a trei criterii: continut, claritate si carisma.

Castigatorul detasat al locului I la preselectia regionala derulata la Universitatea Politehnica Timisoara, care s-a calificat pentru etapa nationala a competitiei, a fost studentul Tudor Suciu, de la Facultatea de Chimie, Biologie si Georgrafie care, in cele 3 minute pe care le-a avut la dispozitie, a prezentat „recordmanul” lumii vii, un adevarat super-erou, tardigradul.

In urma preselectiilor regionale au fost selectati concurentii pentru finala nationala, unde vor beneficia si de un masterclass de comunicare sustinut de specialisti din Marea Britanie si Romania.

Marele premiu pentru castigatorul FameLab Romania este o saptamana in Marea Britanie, la Cheltenham Science Festival, unde va participa in finala FameLab International alaturi de castigatori din alte 29 de tari.

In plus, reprezentantul FameLab Romania in finala internationala va beneficia si de un premiu de 500 de euro, acordat de Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth, partener de 10 ani al competitiei FameLab.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...