Noutati :

Taranii din Timis care au mai mult de 5 porci in gospodarie, obligati sa-i inregistreze si sa plateasca impozit

29 martie, 2019 - 09:24 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
4

Romania este tara cu cel mai mare numar de porci crescuti in gospodariile individuale din toata Europa. Iar Timisul, judetul cu cei mai multi gospodari care cresc pe langa casa porci.

CITESTE SI: Imagini cu momentul in care o masina se da peste cap, dupa ce loveste un BMW, la Timisoara. Video 

UE a adoptat norme noi privind fermele, astfel ca cei care cresc mai mult de 5 porci acasa vor trebui sa ii inregistreze si sa plateasca impozit pentru animale.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut mai multe precizari, la solicitarea B1.ro, privind ordinul de ministru, publicat recent in Monitorul Oficial, care prevede reclasificarea fermelor de suine.

Ordinul MADR nr.224/2019 nu restrictioneaza sub nicio forma cresterea porcilor in gospodariile populatiei, ci reglementeaza din punct de vedere tehnic dimensiunile exploatatiilor in vederea inregistrarii tuturor efectivelor de porcine”, se arata in raspunsul Ministerului Agriculturii.

Prin acest ordin se prevede ca taranii pot creste doar pana la 5 porci fara a fi nevoiti sa se inregistreze si sa plateasca impozit. Anterior, prin ordinul din 2017, se prevedea ca fermierii nu sunt nevoiti sa se inregistreze daca au pana la 20 de porci.

Exploatatiile cu un efectiv de maxim 5 capete de porcine cu greutatea de peste 30 kg sunt ferme de suine de subzistenta destinate autoconsumului si nu sunt supuse regulilor de inregistrare la Registrul Comertului, fiind scutite de impozite. Detinatorii de exploatatii agricole cu un numar cuprins intre 6 si 130 de capete se inregistreaza gratuit la ANSVSA, cele care depasesc 130 de capete se considera ferme mari de suine si se inregistreaza la Registrul Comertului, in Sistemul National de Identificare a animalelor, indeplinesc normele de biosecuritate si sunt autorizate sanitar – veterinar“, precizeaza Ministerul Agriculturii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca ar trebui introdus si impozitul pe „numar de amante”.
    In concret:
    Daca ai sotie si mai mult de 2 amante sa platesti la stat o „taxa de bucurie” in plus, de exemplu 100 lei/partida! (asta pe langa intretinerea de rigoare)

  2. Ce au oare guvernantii astia corupti tocmai cu taranii din Timis? Mai RETARDATILOR, chiar nu va mai deschide nimeni postarile, de trebuie sa recurgeti la asa titluri alarmiste? Si, a propos, s-a revocat aceasta masura a doua zi dupa ce a propus-o Daia.

  3. Metota capitalismului socialist, ca nu era de ajuns dezastrul dicatorial; si eradicarea dreptului la subzistenta si producerea de hrana proprie;eu am avut 5 porci candva, acum numai 3; 3 porci ajung pe an la capitolul carne (asta ca sa nu cumpar carne), pt circa 3-4 persoane. Daca familia e mai mare numarul de animale crescute pentru consum propriu va creste; La fel era si cu vacile, acum in jur de 8 ani era pe la 7 capete impozitul, acum s-a coborat la 5, si probabil se va cobora la 3 si apoi peste vreo 10 ani, vom plati impozit pe orice animal, care poate ajuta la subzistenta proprie, plus mancarea mai sanatoasa din productie proprie; lobby-ul companiilor si negocierile dintre guverne sunt imense, nu degeaba se tin cu usile inchise;

  4. Boul ala batran trebuie tras pe roata, ca sa nu mai scoata vreodata asemenea ineptii, altfel spus daca prind la poarta pe careva care sa-mi impuna cati porci sa cresc, ii tai cpul, mortii mamii lor de talhari psd-isti!