Noutati :

Tara Orbilor s-a mutat in Piata Victoriei din Timisoara. FOTO!

18 mai, 2017 - 09:44 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timisorenii s-au bucurat de o noua reprezentatie sub cerul liber din cadrul Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Romanesti, FEST-FDR 2017. (Foto drona: HDV Studio)

CITESTE SI: Zici ca nu-i in Romania! Dar se gaseste in Banat, nu departe de Timisoara! VIDEO! 

Platoul din fata Operei s-a transformat miercuri seara din nou intr-o veritabila scena, care a gazduit un spectacol fascinant: The Blind.

Oamenii isi pierd darul vederii in circumstante bizare. Epidemia se raspandeste cu repeziciune. Se instaleaza panica, iar lumea, aparent ordonata, devine haotica.

Autoritatile izoleaza primul grup de orbi intr-un azil de boli mintale. Aici, comunitatea incepe sa-si instituie propriile reguli. Unii devin asupritori, altii asupriti, unii stapani, altii sclavi. Si doar unul dintre ei stie ca nu toti sunt cu adevarat orbi…

The Blind a fost inspirat de best-seller-ul Eseu despre orbire al scriitorului portughez Jose Saramago.
Cand universul inedit imaginat de Saramago se intalneste cu cel al Teatrului KTO, companie profund implicata politic, un val urias de idei ia nastere.

The Blind s-a dovedit un spectacol impresionant, in care niciun cuvant nu este rostit, dar in care fizicalitatea actorilor, muzica si efectele vizuale creeaza o capodopera teatrala: ceea ce azi pare fictiune pura, maine poate deveni realitate.

FOTO: Virgil Simonescu

Iata mai jos ce urmeaza la FEST FDR Timisoara 2017

Joi, 18 mai, la ora 18.00, in Sala Mare are lor spectacolul „Iata femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, regia Mihaela Lichiardopolde, iar la ora 21.00, in Sala 2 a TNT va avea loc spectacolul ”Toys: A dark fairy tale” de Saviana Stanescu, regia Tompa Gabor, J.U.S.T. Toys Productions, S.U.A. (spectacol in limba engleza cu supratitrare in limba romana).

De la ora 22.00 in Piata Victoriei este programat spectacolul ”The Blind”, sustinut de Teatr Kto, Polonia (Outdoor).

Vineri, 19 mai, de la ora 19.00, in sala Studio „Utu Strugari” a TNT are loc spectacolul ”Pe jumatate cantec”, textul si regia Crista Bilciu, Teatrul de Foc, Bucuresti, iar de la ora 21.00, la Sala 2 a TNT are loc spectacolul ”Open” de Ana Cucu Popescu, regia Leta Popescu, Asociatia Reciproca in parteneriat cu Federatia Fabrica de Pensule si Asociatia GroundFloor Group, Cluj

Sambata, 20 mai, la ora 18.00, la Sala Mare are loc spectacolul „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale, regia Ada Lupu Hausvaterde, iar la ora 21.00, la Sala 2 a TNT are loc spectacolul ”Marti”, de Csepei Zsolt & Echipa, regia Sipos Krisztina. Váróterem Projekt, Cluj.

Duminica, 21 mai sunt programate patru spectacole. Primul are loc la ora 17.00 la sala Studio „Utu Strugari” a TNT spectacolul ”Nina” de Matei Visniec, regia Alexandru Maftei, Teatrul de Comedie Bucuresti. Al doilea spectacol, de la ora 19.00, la Sala 2 – ”Obsesii” de Claudiu Sfirschi–Laudat, dupa texte de Margarita Karapanou, regia Yannis Paraskevopoulos, ARCUB.

Cel de-al treilea eveniment care se va desfasura in Parcul Civic, langa Sala 2. Este vorba de un concert sustinut de trupa Subcarpati (Outdoor).

Tot duminica, de la ora 21.00, la Sala 2 este programat spectacolul ”Artists talk”, un spectacol de Gianina Carbunariu, ARCUB si Asociatia Piese Refractare, Bucuresti.

Luni, 22 mai, la ora 19.00, la Studio „Utu Strugari” are loc spectacolul „Oxigen” de Ivan Viripaev, regia Alexandru Mihaescu

Marti, 23 mai, de la ora 18.00, la Sala Mare a TNT are loc spectacolul ”Bucuresti 41 – Tur retur”, scenariu de Andreea Chindris, Alexa Bacanu si Alexandru Berceanu, regia Alexandru Berceanu, Teatrul Evreiesc de Stat, Bucuresti (spectacol itinerant). De la ora 21.00, la Sala 2 va avea lco spectacolul ”insemnarile unui nebun” de N.V. Gogol, regia Viktor Bodó, Teatrul Katona József Budapesta / Casa de Productie Orlai / FÜGE / Asociatia MASZK, Ungaria (spectacol in limba maghiara cu supratitrare in limba romana), iar de la ora 22.00, in Piata Victoriei – Groupe Urbain d’Intervention Dansée – extraits du répertoire d’Angelin Prejlocaj, Compania Ballet Preljocaj, Franta/ (Outdoor)

Miercuri, 24 mai, de la ora 18.00 in Sala Mare a Teatrului National Timisoara este programat spectacolul ”Efecte colaterale” de A.V. Popa, regia Vlad Zamfirescu, Teatrul Nottara, Bucuresti, iar de la ora 21.00, la Sala 2 a TNT se va desfasura spectacolul ”Aglaja”, dramatizare de Alina Petrica dupa Aglaja Veteranyi, conceptul si coregrafia stefan Lupu, Compania Reactor.

De la ora 22.00, in Piata Victoriei se va relua spectacolul outdoor -Groupe Urbain d’Intervention Dansée – extraits du répertoire d’Angelin Prejlocaj, Compania Ballet Preljocaj, Franta.

Festivalul se va incheia joi, 25 mai, cand sunt programate doua spectacole. Primul are loc la ora 18.00, la Sala Mare unde este programat spectacolul „Hamlet” dupa Shakespeare, regia Ada Lupu Hausvater. Cel de-al doilea spectacol incepe la ora 21.00, la Sala 2 -”(D)efectul Placebo”, creatie colectiva, conceptul si coregrafia stefan Lupu, Teatrul National Bucuresti (sectiunea FDR).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...