Tantari si muste cu duiumul in Timisoara. Se face a sasea tura de dezinsectie, din primavara pana acum. Se vor imprastia substante si de la sol, si din aer

TIMISOARA. Continua dezinsectia la Timisoara, cu o noua etapa. Cea de-a sasea. Echipajele firmei care se ocupa de starpirea tantarilor si mustelor vor iesi pe strazi cu tot arsenalul din dotare. Aceasta pentru ca, in ciuda celorlalte operatiuni, nesuferitele insecte isi fac de cap in Timisoara.

CITESTE SI: Primaria Timisoara cumpara noi servicii de consultanta. Cauta o firma de IT care sa-i spuna daca e pregatita sa treaca la digitalizare

Interventiile pentru combaterea insecte se vor face in perioada 5.07–16.07.2021. Se va actiona atat de la sol, intre orele 22.30-5.00 si aerian, in intervalul orar 5:30–9:00 si 18:00–21:00. Toate procedurile se vor efectua cu substante autorizate.

Se va folosi Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin, avizata de Comisia Nationala pentru produse Biocide din Ministerul Sanatatii, pentru combaterea tantarilor adulti, pentru activitatea de dezinsectie aeriana si pentru activitatea de dezisectie terestra; Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor. In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

Va reamintim, Primaria Timisoara a semnat in 2019 un contract de 4 milioane de euro pentru operatiuni de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, pe patru ani, cu firma Coral Impex din Ploiesti, castigatoarea licitatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Din nou se va stropi cu substanta foarte diluata si masinile la sol pornesc atomizorul numai cand vad oameni pe strada.Va bateti joc de taxele si impozitele care le platim!

  2. OK, nu neg ce susțineți voi, „Tantari si muste cu duiumul in Timisoara.” – aveți prezumția de sinceritate… Totuși, ar trebui să fiți mai teritoriali, Timișoara e destul de mare. Eu locuiesc în zona Modern, la intrare în Pădurea Verde – și de vreo lună dorm cu toate geamurile deschise, plasele anti-gâze date la perete… nici urmă de- sau bâzzz de țânțari etc. În fine, ciudat.

  3. Nu numai muste si tantari sunt cu duiumul… canalizarile colcaie de gandaci mari si grasi, care iasa seara… daca vrei sa te plimbi ca sa mai scapi de arsita stransa in timpul zilei in locuinte, calci involuntar pe ei… dar, pe cine intereseaza ?

  4. sper deosepire de alti ani cand aveam o tava de tantari arsi la lampule ultraviolete pe noapte anu asta nu am vazut
    stau in Timisoara sona Blascovici-Ronat
    dar nu neg ca poate in alte zone sa fie tantzari

  5. Nu înțeleg cum este posibil ca aceste intervenții să se desfășoare într-un interval orar în care conform legii este oră de liniște (22:00 – 08:00).
    În mai toate contractele de execuție lucrări ale diverselor autorități locale, există un articol care sună cam așa: Pe parcursul executării lucrărilor, executantul are obligația, în măsura permisă de respectarea prevederilor contractuale, de a nu stânjeni inutil sau în mod abuziv confortul riveranilor… Oare în contractul PMT cu firma ce se ocupă de dezinsecție nu există o astfel de precizare? Sau poate a fi trezit la 5:30 dimineața, de zgomotul infernal al avionului (piesă de muzeu de altfel) folosit la acțiune, nu reprezintă un deranj?

    • Interpretezi greșit L61/91. Art. 2 (26) sună așa: „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;”
      Serviciile de interes public nu intră aici, ar fi și anormal. Și la mine sub geamuri zdrăngăne tomberoanele și mașina Retim-ului, de două ori pe săptămână, pe la 5 dimineața. Eu mă bucur că se face treabă, tu ești prințesă.

      • Retimul ne înnebunește și pe noi de 2 ori pe săptămână, mai adăugăm dezinsecție 3-4 zile pe lună și e minunat, ajungi la muncă gata obosit…și unde pui că muncești și pentru a achita salariile și cheltuielile instituțiilor de stat care nu sunt în stare să găsească soluții orientate către confortul cetățenilor nu adaptate intereselor proprii și a firmelor cu care colaborează.

        • OK, soluții orientate… Care ar fi acestea? În cazul țănțarilor, stropirile au efect maxim în orele în care își fac de cap în roiuri, adică exact atunci când tu vrei să dormi. Eu prefer să aud un avion utilitar, la orice oră, în locul unui ZZZZZ… În cazul Retim, OK. Se poate face liniște. Dar, dacă se restrânge orarul de colectare, pentru același volum de gunoaie, ar însemna un număr mai mare de mașini și de angajați, costuri mai mari pe factură. Mie mi-ar conveni.

          • Soluții trebuie să găsească cei plătiți din bani publici pentru a gestiona aceste lucrări/servicii.

  6. si maica cui te-o zidit! vai de capul tau de “reporter”!