Tanara care ii convinge pe pacientii infectati cu COVID sa ramana in Spitalul militar de campanie de la Timisoara, sa primeasca tratament si sa nu-si puna in pericol familiile

TIMISOARA. La Spitalul militar de campanie COVID al MApN, deschis la Timisoara pe stadionul CFR din Timisoara, medicii sunt angajati in lupta cu noul coronavirus de aproape o luna. Au vindecat deja o multime de oameni si continua sa o faca.

CITESTE SI: ‘Am vazut aici ca oricine se poate infecta’. Scrisoarea unui asistent medical din spitalul de campanie COVID al Armatei, de la Timisoara 

Doctorii militari spun ca au fost pacienti care si-au dorit sa plece acasa, avand forme usoare ale bolii, insa, pentru siguranta lor si a familiilor, cadrele medicale s-au straduit sa-i convinga sa ramana internati pana la insanatosirea lor completa.

In aceasta batalie, echipei i s-a alaturat inca de la inceputuri si psihologul Adriana Neagu, tanara ce reuseste sa-i intoarca din decizia lor pe bolnavii asimptomatici ori cu forme simple de COVID, explicandu-le ca este mai bine sa ramana sub supraveghere medicala pana la negativarea testelor, pentru protectia lor si a celor dragi de acasa, intrucat virusul este extrem de contagios.

Așa reușim să creăm o punte de legătură cu ei. Am avut doi pacienți pozitivi Covid-19 care au vrut să plece. În primul rând, au negat ideea că ar avea boala. Am discutat cu ei și a doua zi i-am sunat. Erau mai liniștiți și și-au dat seama că numai dacă rămân în spital vor fi bine. Rezistăm. Faptul că primesc un feed-back pozitiv din partea pacienților mă motivează cel mai mult. Apoi, din partea colegilor, din nou, ceea ce mă face să merg mai departe”, spune psihologul unitatii medicale modulare a MApN de la Timisoara, Adriana Neagu.

Va reamintim, la finalul lunii iulie, toate locurile disponibile in spitalul de campanie de pe stadionul CFR au fost ocupate.
Spitalul a fost instalat aici inca din luna aprilie si a fost dotat cu tot ce era necesar pentru ingrijirea bolnavilor de coronavirus. Astfel, sunt organizate o zona medicala si una de izolare si carantinare. Aici au fost amplasate 56 de paturi pentru tratamentul cazurilor usoare si medii, dintre care 4 paturi ATI, pentru cazurile grave.

Toate corturile sunt racordate la utilitati, au frigidere si televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ exista containere folosite pentru birouri si farmacie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.