Noutati :

Tai copaci fara aprobare? Ai putea fi acuzat de atentat la siguranta nationala!

12 martie, 2014 - 08:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Fostul ministru Lucia Varga a anuntat ca impreuna cu 64 de deputati PNL initiaza o modificare a Legii sigurantei nationale in care sa fie mentionate defrisarile ilegale de peste un hectar drept o vulnerabilitatea la adresa sigurantei Romaniei.

Varga a prezentat initiativa legislativa, precizand ca propunerea sa nu a fost acceptata de premierul Victor Ponta in momentul in care era membru al Guvernului.

„Azi vom depune acest act normativ de modificare a Legii sigurantei nationale, declarand ca vulnerabilitate defrisarile ilegale pe suprafete mai mari de un hectar, precum si reducerea fara aprobari legale a consistentei un arboret cu mai mult de 50% fata de prevederile amenajamentului silvic in vigoare. (…)

Daca va fi vointa politica in Parlament pentru a trece acest act normativ, inseamna ca institutii ale statului cu responsabilitate privind siguranta cetatenilor si a comunitatilor, precum Ministerul de Interne, Ministerul Apararii, Serviciul Roman de Informatii, vor putea interveni alaturi de Ministerul Mediului si Departamentului pentru ape, paduri si piscicultura pentru reducerea coruptiei din sistem si pentru reducerea jafului cu care ne confruntam”, a sustinut deputatul PNL.

De asemenea, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a mentionat ca din discutiile neoficiale pe care le-a avut cu parlamentari din alte partide „exista o mare reticenta de a sustine Codul silvic si aceasta propunere la Legea sigurantei nationale”.

El a mentionat ca, in cazul in care nu va exista o presiune publica pe subiectul defrisarilor ilegale din Parlament, va rezulta un „proiect de lege cu dintii scosi”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...