Tablourile lui Corneliu Baba revenite la Muzeul de Arta Timisoara, dupa o expozitie de succes la Beijing. Foto

TIMISOARA. Picturile lui Corneliu Baba care au fost expuse timp de doua luni la Beijing au fost admirate de mii de oameni la Muzeul Academiei Nationale de Arte din capitala Chinei.

CITESTE SI: Voievodinele – Fiicele lui Dracula vin la Timisoara cu primul music-hall cu subiect istoric 

Succesul picturilor lui Corneliu Baba a fost unul previzibil inca de la deschiderea expozitiei, la finele lunii august, cand galeria in care au fost prezentate alaturi de creatii extrem de valoroase ale lui Salvador Dalí si Pablo Picasso s-a dovedit a fi neincapatoare.

 

Cele sapte tablouri, care au fost admirate la Beijing de mii de oameni, in ultimele luni, sunt: „Somnul”, „Spaniola”, „Nud”, „Regele nebun, eu sunt regele”, „Spaima”, Autoportret”, „Pieta”.

Chiar daca tablourile lui Corneliu Baba au revenit la Timisoara, colaborarea institutiei cu chinezii nu se va incheia aici. Lucrarile pictorului nascut la Craiova vor reprezenta o tema de studiu pentru mai multi artisti din China.

Muzeul de Arta din Timisoara are, in prezent, cea mai mare colectie de lucrari si obiecte ale lui Corneliu Baba. In total 27 de piese, toate donate de sotia pictorului – Constanta Baba.

Galeria Corneliu Baba, alaturi de celelalte expozitii permanente de la Muzeul de Arta Timisoara – Pictura veche banateana, Icoane banatene, Arta moderna romaneasca, Arta europeana – isi asteapta vizitatorii, de marti, pana duminica, intre orele 10:00  – 18:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...