Noutati :

Sute de timisoreni au iesit in Piata Victoriei din Timisoara pentru a protesta impotriva ACTA cu pancarte si lozinci

11 februarie, 2012 - 05:44 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
9

UPDATE: Protestul s-a incheiat, fara incidente, in jurul orei 19.30.

_____________________________________

UPDATE: In Piata Victoriei protesteaza aproximativ 400 de persoane si striga lozinci precum: „Romania, stat politienesc”, „Avem gabori civili intre noi” sau „Cine sare este liber”.

_________________________________________

TIMISOARA. Peste 200 de timisoreni protesteaza impotriva ACTA. Ei poarta pancarte si steaguri tricolore si striga lozinci impotriva tratatului semnat recent si de Romania.

Timisorenii, majoritatea tineri, infrunta gradele scazute de afara si protesteaza in Piata Victoriei, impotriva ACTA. Ei striga ”Jos ACTA”  si ”Ole-ola, nou uram ACTA” si poarta mesaje impotriva acestui tratat.

”ACTA go home you’re not welcome”, ”Abuz, Cenzura, Tensiune, Afront (ACTA)”, ”Abuz Controlat Tolerat Administrativ (ACTA)” sau ”Afara hotia din Romania”, scrie pe pancartele protestatarilor.

Mai multi tineri si-au lipit pe gura autocolante pe care scrie ”ACTA”, iar altii poarta masti Anonymous, lor alaturandu-li-se revolutionarii care au protestat si pana acum la Timisoara, in Piata Victoriei.

Potrivit criticilor, ACTA ingradeste dreptul la libera exprimare a tuturor cetatenilor. Si autoritatile romane au anuntat recent semnarea Acordului Comercial pentru Combaterea Contrafacerii. Desi scopul declarativ al acestui acord este lupta impotriva pirateriei, multi oficiali considera ca lasa loc pentru abuzuri din partea autoritatilor.

Cinci tari din Uniunea Europeana, printre care Germania si Olanda, nu au semnat acest tratat, considerandu-l prea dur.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. E Anonymous nu „Anonymus” si you’re not welcome, nu your

 2. Comentam într-un articol anterior despre “POLITICA MIORITICĂ”. Tratatul propus spre dezbatere, dacă va fi parafat şi implementat la noi, va duce la controlarea informaţiei care circulă virtual pe internetul nostru. Neamul de mămăligă speculează de data asta oportunitatea de a spiona în mod oficial pe bani publici. O parte din câştiguri se vor orienta aprioric spre campaniile electorale, iar restul în buzunarele băieţilor deştepţi. Furnizorul ar fi cointeresat să sprijine acest demers pentru eventuale fonduri (chiar europene) ce vor fi alocate pentru această afacere. Societatea civilă de bună calitate va beneficia de medicamentul împotriva flagelului mondial care atacă dreptul de proprietate intelectual. Şi uite aşa, vom avea mari probleme dacă piratăm manele sau reţete de clătite, wallpapere sau sonerii muzicale.

  Mă văitam, că eu la bloc, nu pot să respir de boşorogii care stau cu ochii în vizorul de la uşă şi de cotoroanţele de pe băncuţa din faţa imobilului. Că am înghiţit compromisul cu factorul poştal, am acceptat sloganul “ să ne auzim de bine” pe telefonia digitală sau ghici cine vină la cină prin interfonul de la intrare. Acum e ceva mai infiorător : la fel ca şi convorbirile telefonice, messengerul sau căsuţa de mail vor fi acceptate în instanţă. Şi nu pentru un comentariu răutăcios sau pentru limbaj trivial, ci pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice sau trafic de viruşi în formă continuată.

  Prin ACTA, pusă la dispoziţia cârnăţarilor noştri ce servesc sub umbrela anonimatului, vom avea intimitatea violată şi opinia personală monitorizată. Să stăm liniştiţi că STATUL veghează asupra noastră pentru că îi plătim taxe şi impozite, iar ţara merge într-o direcţie bună. Pe lângă taximetria la negru, concurenţa neloială la piaţă, evaziunea fiscală în talcioc, contrabandă online cu prezervative… acum vine rândul pirateriei amărâtului conectat la reţeaua de net. Toate acestea pentru cetăţeanul de bună calitate care îşi vede de muncă şi nu îşi bagă nasul unde nu-i fierbe oala. Pentru cei care îşi bagă însă nasul în oala colorată se vor găsi ace de cojoc coercitiv cu o amendă uşuratică sau ani grei la mititica pentru terorism sau trafic de droguri. Înscenări au mai fost şi vor mai fi, dar acum se va putea virtual în spaţiul nostru mioritic.

  Pentru toţi cei care se cred în nesiguranţă şi cu teama că vor pătimi datorită vremurilor care vor veni (prin ACTA) nu le mai rămâne decât singura soluţie de solidaritate: rezilierea contractelor de internet. Am trăit în epoca de aur şi n-am avut nevoie de INTERNET. Personal am renunţat deja la televiziunile colorate şi comut telecomanda pe Animal Planet. Îmi pare rău doar că nu voi mai putea cârcoti pe OPINIA TIMIŞOAREI…

  • ACTA aplicata pe meleaguri mioritice va crea o cultură a suspiciunii şi o emanaţie a supravegherii oficiale. Fără să consider o fobie a teoriei conspiraţiei, noua legislaţie care se doreşte în spaţiul UE poate să aibă traduceri eronate ale politicienilor noştri de azi. Pot afirma că, la fel cum multe legi promulgate pănă acum au norme de aplicare (hotărâri de guvern) neclare, şi această nouă ordine mondială ne poate schimba soarta. Interpretată după bunul plac al autorităţilor ar da dreptul de a face cercetări din oficiu ale playerelor MP3, telefoanelor mobile sau laptopurilor pentru a descoperi conţinut piratat. Te poţi trezi în orice moment cu vreun miliţian care să te controleze pe stradă sau aiurea în tramvai, să rămâi fără aparat în vederea cercetărilor. Asta în cazuri fericite, căci imaginaţia o poate lua razna. Obligă furnizorii de internet să ofere informații despre suspecții de încălcare a copyright-ului fără mandat judecătoresc. Ca să facă acest lucru trebuie să-ţi scotocească corespondenţa şi să-ţi cotrobăiască printre cookiesuri. Cineva afirma că şi renumitul sistem american este neputincios în faţa hackerilor, atunci împotriva cui se îndreaptă [email protected] ? Simplu, contra noastră cei care stăm pe fund în faţa calculatorului şi batem prostii din taste. În stradă te mai poate lua la baston pe spinare, pe când în spaţiul virtual esti un anonim care îi sfidează cu tastatura. Pot inventa diferite forme de convingere şi fără acordul vreunui procuror. În nemernicia lor te pot virusa de nu te mai scapi de maladie generaţii de acum înainte…

 3. ma alatur si eu celor ce vor renunta la internet cu mare placere…deabia in ani 90 a aparut, pana atunci am trait fara griji, pot si de acum inainte fara el, nu sunt virusat cu nimic, facebook, twitter, youtube,filme, muzica, etc….

  • Daca sperati ca veti scapa sa stiti ca legea se va aplica retroactiv pentru faptele ce le-ati savarsit deja 🙂

   • poate sa faca cum vor, retroactiv daca ei doresc, nu am savarsit infractiuni si 2 nu am net…ai inteles!…nu exist.

 4. Semnarea ACTA de catre oficialitatile noastre ar reprezenta o grava incalcare a Constitutiei Romaniei. Rog cititi art,24,26 aliniatele 1 si 2, precum si art. 28-30 care dovedesc ca ar fi un fapt anticonstitutional si ca urmare NUL de drept !

  • Cui ii mai pasa de Constitutie? Vedeti toate grozaviile din zilele noastre… Constitutia in ţara baietilor destepti este numai pentru fraieri!

 5. ce ti-e nene si cu net-ul asta?!