Noutati :

Sute de somatii trimise de Primaria Timisoara celor care nu si-au curatat terenurile de ambrozie. A fost anuntata ziua in care se vor aplica amenzi chiar si de 20.000 de lei

30 iunie, 2022 - 01:53 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primaria anunta ca a transmis saptamana aceasta 329 de somatii catre proprietarii de terenuri private care nu au tuns balariile pline de ambrozie. 19 destinatari ai somatiilor au comunicat apoi ca au cosit terenurile si au transmis declaratii pe propria raspundere si fotografii doveditoare in acest sens.

Terenurile din Timisoara cu ambrozie au fost identificate de Biroul Avize si Control Mediu impreuna cu Politia Locala.

Reamintim faptul ca persoanele fizice și juridice au obligatia de a efectua lucrari de combatere a ambroziei. In cazul neaplicarii de masuri de combatere a ambroziei, celor somati li se vor emite avertismente (1-15 iulie), iar ulterior (16 iulie-31 octombrie) se vor aplica sanctiuni cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei persoanele fizice, iar cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei persoanele juridice„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Acestia le explica timisorenilor si cum anume sa coseasca pentru a starpi ambrozia.

Pentru ca lucrarile de combatere sa fie cat mai eficiente, cositul mecanic sau manual trebuie efectuat cat mai aproape de suprafata solului, in vederea distrugerii tuturor ramificatiilor care pornesc din tulpina principala. in caz contrar, se distruge doar tulpina principala, iar restul ramificatiilor se dezvolta, infloresc și produc in continuare polen. Se recomanda cositul repetat de 2 -3 ori pe an.
Lucrarile de combatere se repeta in fiecare an pana la eradicarea buruienii„, mai explica reprezentantii Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Chiar azi am stropit tot, sa moara tot și gata 😀

  2. Ambrozia de pe terenurile primariei (domeniu public) unde se pot trimite somatile?