Noutati :

Sute de profesori timiseni vor gradatii de merit! Grosimea dosarului le aduce 25% in plus la salariu!

18 aprilie, 2012 - 12:00 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Sute de dosare pentru primirea gradatiilor de merit in urmatorii cinci ani au fost depuse la Inspectoratul Scolar Timis. Profesorii vor primi 25% din salariul de baza in pus la salariu. In cinci ani, suma poate depasi 12.000 de lei!

427 de dosare au fost depuse la Inspectoratul Scolar Timis de cadrele didactice care doresc sa vada o suma mai mare pe fluturasul de salariu. In fiecare an, 16% dintre dascalii din Timis isi pot depune dosarul pentru a primi gradatie de merit. Banii, care reprezinta 25% din salariul de incadrare din grila, vor intra in conturile profesorilor lunar, timp de cinci ani, potrivit noii legi a educatiei.

Numarul gradatiilor de merit acordate in ultimii ani profesorilor timisoni a scazut. Daca in 2009 au fost acordate 337 de asemenea distinctii, in 2010 – 299 de dascali au primit 25% in plus la salariu (potrivit vechii legi, banii erau acordati timp de 4 ani. Incepand din acest an, gradatia de merit se acorda timp de cinci ani), iar in 2011 au fost aprobate 278 de dosare.

Numarul celor care au primit gradatie de merit reprezinta 16% din numarul total de cadre didactice la nivelul judetului. Acelasi procent se pastreaza si la fiecare disciplina in parte, cu conditia sa existe cereri depuse. Daca unei discipline ii revin mai multe gradatii decat cereri, atunci distinctiile se raporteaza de la o luna la alta, ne spune Mariea Stefan, inspector scolar general adjunct.

Dascalii ce beneficiaza de gradatie de merit trebuie sa fi avut, in ultimii trei ani, rezultate deosebite cu elevii (la olimpiade si concursuri scolare judetene, nationale si internationale), implicarea in proiecte care au adus prestigiu unitatii de invatamant in comunitatea locale, nationala si proiecte (Comenius, Grundig, Leonardo da Vinci s.a.) prin care scoala a avut de castigat in imagine si in realizarea de schimburi de experienta cu alte scoli din spatiul european, organizarea de concursuri nationale si internationale, participarea la cursuri de formare, coordonare a revistelor scolare si altor activitati extracurriculare in cadrul unitatii de invatamant, calificativul Foarte Bine la final de an scolar s.a.

Dascalii care primsc gradatia de merit nu vor putea participa la o noua selectie in perioada in care sunt remunerati suplimentar. La finalul perioadei in care primesc acesti bani, dascalii pot concura din nou pentru gradatia de merit. Un profesor poate primi, in cinci ani, peste 12.000 de lei din gradatia de merit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Doar 12.000 lei pe 5 ani? Chiar are vreo sansa la gradatie de merit tanarul profesor care castiga doar 800 lei pe luna?