Noutati :

Sute de milioane de lei de la CJAS pentru spitalele din Timis, in primele luni ale anului

21 octombrie, 2019 - 07:46 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis a alocat in primele noua luni ale anului un buget de aproximativ 350 de milioane de lei, unitatilor sanitare cu paturi din judet.

CITESTE SI: O piateta istorica din Timisoara ar putea reveni la stralucirea de odinioara. O statuie, o fantana si o cladire iluminata arhitectural vor schimba infatisarea zonei 

Astfel, toti bolnavii care se adreseaza spitalelor beneficiaza de asistenta medicala de care au nevoie si la care au dreptul, fara intrerupere.

Cele mai multe fonduri s-au alocat spitalelor in care ajunge un numar mare de bolnavi. Astfel, la Spitalul Judetean Timisoara au fost alocati aproximativ 106,6 milioane de lei. Spitalul Municipal Timisoara a primit 70 de milioane de lei, in timp ce pentru Spitalul Clinic de Copii ”Louis Turcanu” au fost alocati aproximativ 38,3 milioane de lei. Si la Spitalul Clinic de Boli Infectioase ”Victor Babes” au ajuns 17 milioane de lei, iar la Institutul de Cardiologie Timisoara s-au alocat 20,5 milioane de lei.

Si spitalele din judet au avut parte de finantari consistente. Spitalul Municipal Lugoj a primit 12,6 milioane de lei, in timp ce la Spitalul de Psihiatrie Gataia s-au 13,6 milioane de lei. De asemea, 13,9 milioane de lei au fost distribuiti catre Spitalul de Psihiatrie si Masuri de Siguranta Jebel.

In contract cu CJAS Timis sunt 26 de unitati sanitare cu paturi. Dintre acestea, 14 spitale sunt in Timisoara si acorda servicii medicale in spitalizare de zi si spitalizare continua, iar restul spitalelor sunt in judet.

”Vreau sa subliniez faptul ca sumele alocate unitatilor sanitare cu paturi sunt suficente si nu exista niciun motiv pentru care, unui asigurat, sa-i fie refuzat un serviciu medical. Daca un asigurat intampina dificultati in obtinerea serviciilor medicale de care are nevoie in cadrul spitalelor, il rog sa ne sesizeze, pentru a putea rezolva in cel mai scurt timp situatia cu care se confrunta”, a declarat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...