Noutati :

Sute de locuri libere de clasa intai in Timisoara si aproape o mie disponibile in judet. 23 de unitati scolare mai asteapta elevi!

11 august, 2011 - 10:27 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Peste 300 de locuri la clasa intai sunt disponibile in Timisoara. Dupa cele doua luni de inscrieri din primavara acestui an, 23 de unitati scolare au ramas cu locuri necompletate. Printe ele se numara scoli de prestigiu din capitala Banatului.

Veste buna pentru parintii care u si-au inscris inca elevii in clasa intai in Timisoara. Sunt 23 de scoli generale, licee si colegii care ii asteapta pe prichindei sa completeze locurile ramase libere.

De pe lista acestora nu lipsesc unitati de invatamant de renume din Timisoara. Colegiul National Banatean mai are disponibile 7 locuri. Liceul Teoretic „J.L. Calderon” mai primeste 9 „boboci”. Liceul „Gr. Moisil” mai are nevoie de 11 elevi penru a-si completa o clasa intai.

O situatie mai delicata se intalneste la Scoala Generala Nr. 1, acolo unde sunt disponibile 30 de locuri, cele mai multe din Timisoara. Nici Generala 12 nu sta mai bine – 27 de locuri sunt libere si aici.

In total, in Timisoara sunt disponibile, pentru clasa intai 316 locuri la 22 de unitati de invatamant. Iata care sut acestea: Colegiul National Banatean, Colegiul National de Arta „I. Vidu”, Liceul „J.L. Calderon”, Liceul „B. Bartok”, Liceul „V. Tepes”, Liceul „D. Obradovici”, Liceul „Gr. Moisil”, LPS Banatul, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teologic Penticostal Logos, Liceul Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum”, Colegiul Tehnic Silvic si Scolile Generale Nr. 1, 4, 6, 11, 12, 16, 21, 25, 29 si „Rudolf Walther” din Timisoara.

Daca nu-si ocupa locurile libere, scolile pot ramane fara clase. Acestea pot fi oferite unitatilor de invatamant unde exista un surplus de cereri, daca si spatiul permite crearea de clase in plus. In aceasta situatie se gaseste Liceul Pedagogic „C. Sylva”, Liceul „N. Lenau” si Scoala Generala Nr. 30 din cartierul Soarelui.

„Abia in septembrie vom vedea exact cum stau lucrurile. Atunci este posibil sa aprobam unele clase in plus, acolo unde sunt cereri foarte multe“, a precizat inspectorul scolar general adjunct Francisc Halasz.

La nivelul intregului judet mai sunt disponibile aproximativ o mie de locuri din cele peste 6.000 repartizate viitorilor „boboci”.

Chiar daca data limita a inscrierilor a fost 6 mai, daca unii parinti isi inscriu elevii abia in toamna, la inceputul scolii, acestia nu vor fi refuzati intrucat zece clase sunt obligatorii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai la ce natalitate am avut in anii 2003-2004…NU ar fi de mirare..
    Probabil in 2016 va fi un nou soc de elevi multi in primul an de studiu dat fiind ca in 2009 s-au nascut din nou multi copii de frica disponibilizarilor in NUMELE crizei(care la noi ORICUM continua cu sau fara cei 2 ani de maternitate…)…