Noutati :

Sute de locuri disponibile pentru tinerii din Timisoara si din judet care vor sa devina pompieri

14 mai, 2019 - 09:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Tinerii care isi doresc o cariera militara se pot iscrie acum la institutiile de invatamant unde vor fi pregatiti pompieri.

CITESTE SI: Ministrul Transporturilor din Austria, in vizita la Centrul de Management al Traficului din Timisoara 

Pentru anul 2019 au fost aprobate un numar de 350 locuri pentru sesiunea de admitere la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri, precum si pentru Scoala de Subofitieri de Pompieri “Pavel Zaganescu” – Boldesti!

Pentru Facultatea de Pompieri: sunt disponibile 50 de locuri, iar cererile-tip inscriere se pot depune pana la data de 24.05.2019, examenul de admitere urmand a se organiza in perioada 22.07.2019 – 13.08.2019.

Pentru Scoala de Subofiteri de Pompieri: sunt disponibile 300 de locuri, iar cererile-tip inscriere se depun pana la data de 15.11.2019, iar examenul de admitere se organizeaza in perioada 10.01.2020-23.01.2020.

Pentru cei care vor sa se inscrie la una dintre cele doua institutii de invatamant , iata si criteriile care trebuie respectate pentru a deveni student.

a) sa aiba cetatenia româna si domiciliul in Romania
b) sa cunoasca limba româna, scris si vorbit
c) sa aiba capacitate deplina de exercitiu
d) sa fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic
e) sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti sau sa ii implineasca in cursul anului in care participa la concursul de admitere
f) sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat
g) sa aiba un comportament corespunzator principiilor si cerintelor de conduita admise si practicate in societate
h) sa nu aiba antecedente penale, cu exceptia situatiei cand a intervenit reabilitarea
i) sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savârsirea de infractiuni
j) sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica sau sa nu le fi incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani
k) sa nu fi desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege
l) sa aiba varsta de pana la 27 de ani impliniti in anul participarii la concurs, pentru candidatii pe locurile destinate formarii initiale a personalului militar si pe locurile MAI la instituţiile de invatamant ale Ministerului 12 Apararii Nationale si de pana la 23 de ani impliniti in cursul anului pentru candidatii la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”
m) inexistenta tatuajelor ori a elementelor ornamentale, de orice natura, aplicate, inserate sau implantate, pe/ in corp, neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara, cu exceptia candidatilor la specialitatea pompieri
n) sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media de cel putin 9,00, cu exceptia candidatilor care au absolvit institutii de invatamant de nivel liceal in state membre ale Uniunii Europene in care nu se evalueaza prin nota/punctaj/calificativ purtarea elevului
o) sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant.

Alte informatii legate de procedura admiterii se pot gasi AICI, in timp ce informatiile despre repartizarea locurilor pe institutii si unitati de invatamant le puteti vedea AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...