Sute de locuri de munca de la cele mai bune firme din Timisoara! Studentii Universitatii Politehnica, la Zilele Carierei! FOTO!

TIMISOARA. Oportunitati una si una pentru studentii Universitatii Politehnica din Timisoara! 53 de companii ii asteapta in Restaurantul Politehnicii din Complexul Studentesc cu peste 2.000 de oferte de angajare, simulari de interviuri,  dar si cu sfaturi despre cum si-ar putea gasi mai rapid un loc de munca.

Cea de-a saptea editie a Zilelor Carierei se desfasoara miercuri si joi, in 28 si 29 octombrie, la restaurantul universitatii. Cele mai mari companii din capitala Banatului isi prezinta oferta de joburi pentru studentii tuturor facultatilor din Universitatea Politehnica. Organizatorii se asteapta ca peste 6.000 de studenti sa calce pragul targului de joburi.

„Avem oferte pentru toate facultatile Politehnicii, pentru unele mai mult, pentru altele mai putin. In momentul de fata este cunoscut faptul ca pe piata fortei de munca in Timisoara se cauta foarte multi absolventi de IT, dar sunt oferte de munca si pentru cei care sunt la Facultatea de Stiinte ale Comunicarii. Avem peste 2.000 de oportunitati de cariera, acestea consta in oferte de practica, oferte de locuri de munca, posibilitati de a vizita companiile, sunt firme care au venit sa le ofere sprijin studentilor pentru pregatirea portofoliului de angajare”, a explicat Florin Bodin, director CICOC – Centrul de Informare, Consiliere si Orientare in Cariera din cadrul UPT.

Rectorul universitatii, Viorel Serban, sustine ca va continua sa consolideze parteneriatul Politehnicii cu mediul economic, aceasta fiind una dintre prioritatile conducerii UPT.

zilele carierei universitatea politehnica (20)

„De cand suntem la conducerea universitatii am initiat mai multe actiuni care sa consolideze parteneriatul Politehnicii cu mediul economic. Aceasta editie este o demonstratie ca, pe langa consecventa, putem vorbi deja si despre traditie. Este o actiune care an de an demonstreaza ca studentii nostri sunt interesati de ceea ce se intampla, sunt interesati de viitorul lor. Cred ca este o actiune benefica, mai ales ca avem prezent un numar mare de companii, toate sunt companii de prestigiu. Firmele prezente sunt reprezentative pentru mediul economic din Banat si nu numai, iar interesul studentilor nostri este pe masura”, a explicat rectorul Viorel Serban.

Tinerii care calca pragul Zilelor Carierei pot participa si la simulari de interviuri, care se desfasoara tot in restaurantul universitatii. Targul de locuri de munca din cadrul evenimentului are loc intre orele 10:00 si 17:00, atat miercuri, cat si joi.

Din 1 noiembrie, studentii care s-au inscris la traininguri tehnice si la vizite in companii se pot apuca de treaba si vor putea vedea cu ochii lor cum se lucreaza in cele mai prestigioase firme din Timisoara. Universitatea Politehnica din Timisoara are incheiate peste 100 de acorduri-cadru cu diverse firme din oras.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.