Noutati :

Sute de locuri de clasa a IX-a au ramas neocupate la liceele din Timis

22 iulie, 2012 - 08:13 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

Absolventii de gimnaziu au intrat in focurile admiterii. Prima etapa a repartizarii computerizate a avut loc, iar cei aproape 5.000 de elevi inscrisi au fost admisi la specializarile pe care au vrut sa le urmeze.  Cum invatamantul este obligatoriu 10 clase, sute de elevi au fost admisi la licee cu medii de 3 si 4. Ei au obtinut note de 1 si 2 la Evaluarea Nationala. Dar avem si absolventi eminenti. Doua tinere au obtinut media de admitere 10.

Inspectoratul Scolar Timis a pregatit peste 5.700 de locuri pentru clasa a IX-a, cu aproximativ 100 mai multe decat numarul elevilor inscrisi, la inceputul anului scolar, in ultima clasa de gimnaziu. Dupa repartizare au ramas neocupate, in invatamantul de masa, 766 locuri, la 30 de licee din judet, de la un loc la o clasa neocupata. In total, 14 clase au ramas goale.

Avem inscrisi in multe clase cate 10-12 elevi. Este nevoie de cel putin 15 pentru formarea clasei. Unitatile de invatamant vor avea o sansa sa le formeze, cel mai probabil dupa etapa a treia din septembrie, la care vor participa elevii care au ramas corigenti. Aproximativ 500 de elevi nu s-au inscris la Evaluarea Nationala dintre cei inscrisi in clasa a VIII-a la inceputul anului scolar“, explica Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in Timis.

Topul liceelor dupa medii de intrare, pe profile

Cea mai mare medie de admitere, in judetul Timis, este 10. A fost obtinuta de doua eleve. Andra Elise Seserman a fost admisa cu 10 pe linie la Liceul „Grigore Moisil“ din Timisoara la specializarea matematica-informatica. A doua eleva este Ioana Adriana Tamasiloiu din Timisoara. Ea a fost admisa cu media 10 la Colegiul National Banatean la specializarea matematica-informatica. La polul opus se afla elevi din Dumbrava si Valcani. Mediile lor sunt 3.68 si, respectiv, 3.77. Ei au fost declarati admisi la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniste“ din Lugoj si la Liceul Tehnologic din Sannicolau Mare. Urmatoarea repartizare computerizata va avea loc in 23 iulie, iar rezultatele vor fi afisate o zi mai tarziu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...