Noutati :

Sute de elevi din toata tara ajung la Timisoara. UPT se prezinta, in cadrul evenimentului Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!

10 mai, 2016 - 01:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara devine universitatea elevilor pentru 3 zile. Peste 900 de elevi din 20 de judete ale tarii vor avea ocazia sa cunoasca mediul universitar tehnic timisorean in cadrul celei de a III-a editii a proiectului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!”

Universitatea Politehnica Timisoara se transforma, in fiecare primavara, pentru un weekend, in universitatea elevilor. Incepand cu anul 2014, „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” s-a dezvoltat constant, astfel incat, la editia din 2016 peste 900 de elevi din 20 judete s-au calificat la cele 7 concursuri organizate de facultati in cadrul evenimentului:

– ArhiContext: Fotografie de context Timisoara, Editia I, Facultatea de Arhitectura si Urbanism;
– Concursul de Matematica „Valeriu Alaci”, Editia a II-a, Facultatea de Automatica si Calculatoare, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Departamentul de Matematica;
– Concursul de Chimie „Coriolan Dragulescu”, Editia a VII-a, Facultatea de Chimie si Ingineria Mediului;
– Constructiile: traditie si viitor, Editia a II-a, Facultatea de Constructii;
– Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, Editia aVI-a, Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica
– Managementul si Marketingul Piramidei, Editia a II-a, Facultatea de Management in Productie si Transporturi;
– Concursul de aptitudini in domeniul mecanic si mecatronic MecArt, Editia a VII-a, Facultatea de Mecanica

„Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” se adreseaza tinerilor din clasele IX – XII si doreste informarea si familiarizarea elevilor cu mediul universitar in scopul asigurarii unei bune tranzitii a absolventilor de liceu spre invatamantul superior si orientarea lor catre o cariera de succes.

Cei peste 900 de elevi vor avea ocazia sa cunoasca mediul universitar tehnic timisorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea sa-si verifice cunostintele in domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultati, vor luacontact cu cei care sunt deja studenti si vor cunoaste indeaproape orasul Timisoara.

Costurile pentru transportul, cazarea si masa celor aproximativ 1.000 de elevi si a profesori insotitori sunt suportate de catre Universitatea Politehnica.

Deschiderea festiva a evenimentului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” va avea loc vineri, 13 mai, ora 15.30, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, in prezenta rectorului UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban, a reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Timis si a directorilor unor importante companii din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...