Noutati :

Sute de cercetatori din zeci de tari, la Timisoara. Incepe conferinta ‘Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania – Diaspora si prietenii sai’

20 aprilie, 2016 - 01:45 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Unul dintre cele mai importante evenimente stiintifice va avea loc la Timisoara, sapamana viitoare. Universitatea de Vest din Timisoara impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, organizeaza cea de-a IV-a editie a conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania – Diaspora si prietenii sai„.

Conferinta va avea loc in perioada 25 – 28 aprilie 2016, bucurandu-se de inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei. Evenimentul este de o deosebita importanta in lumea academica, deoarece isi propune sa reuneasca cele mai efervescente minti romanesti din zona cercetarii stiintifice si a invatamantului superior din intreaga lume.

Evenimentul se desfasoara sub forma a 21 de workshop-uri exploratorii (WE) care acopera domenii extrem de diverse ale cunoasterii stiintifice, de la fizica si matematica, la stiintele ingineresti si medicale pana la stiinte sociale si umane. Numarul de participanti pentru fiecare din cele 21 de work-shop-uri a fost limitat la 30, in acest fel realizandu-se unui climat lucrativ constructiv, care sa permita generarea de idei pentru viitorul cercetarii romanesti.

La eveniment s-au inscris aproape 800 de cercetatori de prim rang din peste 30 de tari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...