Noutati :

Surprizele din trafic, descoperite de Registrul Auto Roman, in Timis! In ce hal circula unele masini? FOTO!

17 februarie, 2016 - 01:06 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EVENIMENT
1

TIMIS. Peste 2.000 de masini au fost verificate, din punct de vedere tehnic, anul trecut, pe soselele din Timis. Iar in urma controalelor, specialistii de la RAR au descoperit o serie de nereguli la cateva dintre autoturismele care circulau pe drumurile din judet.

„In urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit ca 0,68% (14) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defectiunilor majore la sistemul de franare si la directie. In aceste situatii una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Roman”, spun reprezentantii Registrului Auto Roman.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor si remorcilor oprite, 31,92% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 20% au fost respinse pentru ca au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta functionare a instalatiei electrice de iluminare si semnalizare, defectiuni ale sistemului de franare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate).

Din totalul vehiculelor verificate, 2,2% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirata, dovezi de efectuare a ITP false).

In urma analizei emisiilor poluante, la 12% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depasirea nivelului maxim admis .

„Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminam de pe sosele vehiculele care pun in pericol siguranta participantilor la trafic. Este contributia noastra substantiala la a avea un parc auto cat mai sigur in Romania”, a declarat George-Adrian Dinca, Directorul General al Registrului Auto Roman.

In urma controalelor mixte desfasurate in judetul Timis de catre Registrul Auto Roman si Politia Rutiera, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 648 de sanctiuni si au fost retinute 6 permise de conducere si 579 de certificate de inmatriculare.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Eu vad numere de Bucuresti ­čÖé