Noutati :

Surprize in topul facultatilor vanate de studenti la Politehnica din Timisoara. 83% dintre absolventii UPT sunt angajati imediat dupa terminarea studiilor

5 aprilie, 2019 - 09:53 AM
Autor: Redactie      
Categorie: INTERVIU
0

TIMISOARA. Inginerii nu depasesc 25-26% din totalul absolventilor la nivel national, iar pe piata muncii cererea este tot mai mare si salariile tot mai bune in joburile tehnice. O spune rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, Viorel Serban, invitat in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.

Rectorul UPT a dezvaluit si care sunt cele mai cautate facultati din Politehnica, iar topul a suferit cateva modificari insemnate in ultima perioada.

Automatizarile si Calculatoarele sunt pe locul I, urmeaza Electronica, facultate care a avut o perioada sa zicem de stagnare, de vreo doi-trei ani, dar acum constatam si in cazul ei o crestere a interesului studentilor, dupa care, surprinzator, este interesanta Facultatea de Mecanica. Surprinzator la o prima citire, dar, daca privim in detaliu si folosim numai cateva cuvinte cheie: robotica, mecatronica, ne dam seama ca este nevoie de ingineri si, de aceea, in aceasta zona deja interesul este major. Nu ne putem plange nici cu Facutatea de Managementul Productiei si Transporturi, Facultatea de Electrotehnica, de asemenea. Poate o sa ramaneti surprins sa va spun ca la Chimie deja avem pe doua direcii un interes deosebit, pentru ca, mai nou, Chimia s-a adaptat cerintelor societatii de astazi si studentii de la Chimie primesc competente de exemplu de industria farmaceutica, de controlul calitatii produselor, deci poate ca asta ne deosebeste de multe alte facultati, chiar si tehnice. Este capacitatea de a ne adapta la schimbari, pe parcurs. Toata lumea clameaza, studentii, ca planurile de invatamant nu sunt corelate cu piata muncii. Aici ii contrazic.
Facultatea de Constructii, din pacate, a avut o cadere, dar speram ca lucrurile sa se indrepte. Dupa cum stiti, in anii 2000-2009, la Facultatea de Constructii era o concurenta extraordinara, imi amintesc la inginerie civila erau 300 de locuri si se ocupau intr-o concurenta acerba. Acum mai punem la dispozitie 100 si ceva de locuri si se ocupa pana la urma si aceste locuri, dar va dati seama ca diferenta este majora fata de ce s-a intamplat atunci„, a explicat rectorul Universitatii Politehnica, in INTERVIURILE TIMISOAREI.

83% dintre absolventii Politehnicii de anul trecut, spre exemplu, si-au gasit locuri de munca imediat dupa terminarea facultatii.

In acest an am rafinat prezentarea situatiei absolventilor Politehnicii din anul precedent. Am corelat datele din registrul matricol unic, adica am luat toti absolventii Politehnicii, si le-am corelat cu Revisalul, unde se regasesc toti angajatii, si surpriza e fantastica. Absolventii Politehnicii au o medie de 83% angajati dupa 9 luni de zile. Vorbesc de 83% din tot ce inseamna absolventi ai tuturor facultatilor din Politehnica Timisoara. In conditiile in care Revisalul nu cumuleaza absolventii plecati in strainatate ori cei care si-au deschis o afacere proprie. Vorbim de angajati in marea lor majoritate pe specializare, pe domeniul absolvit„, a precizat profesorul Viorel Serban.

In cei aproape 100 de ani de existenta, Universitatea Politehnica Timisoara a scolit 130.000 de tineri.

As corela acest numar de 130.000 de absolventi si cu varsta institutiei noastre care, dupa cum stiti, la anul face centenarul. 100 de ani de Scoala Politehnica, de invatamant superior la Timisoara. Politehnica nu si-a intrerupt nicio zi activitatea. Deci, din 1920 pana in acest moment ea functioneaza si in fiecare an, incepand cu 1924, avem absolventi care se incadreaza in munca si ne reprezinta cu cinste. Este un numar mare pentru o universitate din gama universitatilor tehnice si cred ca aceasta sansa de a avea Politehnica in Timisoara a condus la ceea ce vedem noi ca este astazi Timisoara„, a mai spus rectorul UPT.

Profesorul Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook si pe TV, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

Interviurile Timisoarei

Publicată de SUD VEST TV pe Joi, 4 aprilie 2019

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara, pe site-ul opiniatimisoarei.ro si pe canalul televiziunii regionale SUD VEST TV in fiecare joi seara de la orele 20.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...