Surprize in programul special de la finalul expozitiei ‘Victor Brauner: Inventii si magie’ de la Timisoara 2023

TIMISOARA. Expozitia „Victor Brauner: Inventii si magie” se va inchide, dar organizatorii au pregatit un program special pentru vizitatorii care nu au apucat inca sa admire operele sau doresc sa le revada. Vor fi tururi ghidate gratuite.

CITESTE SI: Sa fie galbene si tramvaiele Bozankaya de la Timisoara, chiar daca s-ar putea pierde banii europeni. Administratia Fritz face orice sa le vopseasca. A concediat echipa de proiect si a pus in loc un ‘ratangiu’ si o fosta ‘purtatoare de trepied’ a lui Nicolae Robu 

Expozitia de la Muzeul National de Arta din Timisoara se va inchide in data de 28 mai 2023.

Sambata, 27 mai, vor fi organizate tururi ghidate gratuite la orele 14:00 si 16:00, iar duminica, 28 mai, incepand cu orele 14:00 si 16:00. Ultimul tur ghidat va avea loc duminica de la ora 18:00 si va fi condus chiar de catre curatoarea expozitiei, Camille Morando.

Expozitia va putea fi vizitata intre orele 13:00 – 21:00, tururile ghidate fiind gratuite si cu inscriere in prealabil.

In weekend-ul de inchidere al retrospectivei, catalogul expozitiei “Victor Brauner: Inventii si magie” va putea fi regasit la standul librariei La Doua Bufnite, in interiorul Muzeului National de Arta Timisoara. Catalogul bilingv (romana/engleza) reuneste texte inedite ale specialistilor (romani, francezi si americani) despre artist si despre lucrarile expuse, o biografie analitica si note biografice despre prietenii romani ai lui Victor Brauner. Editat de catre curatoarea expozitiei, catalogul este publicat gratie implicarii remarcabile a sotilor Béatrix si Christian Derveloy si a tipografiei Arta Grafica.

Circa 100 de lucrari, picturi, desene, sculpturi, ilustratii de carte si documente, compun expozitia retrospectiva dedicata artistului suprarealist roman, originar din Piatra Neamt. Dintre acestea, 40 de lucrari sunt oferite cu titlu de imprumut special din partea Centre Pompidou din Paris, alaturi de lucrari din colectiile muzeelor Saint-Étienne Métropole (MAMC+), Musée Cantini Marseilles si ale altor muzee din Romania sau din colectii private si din strainatate.

Expozitia „Victor Brauner: Inventii si magie” este un eveniment finantat de Consiliul Judetean Timis, organizat de Muzeul National de Arta Timisoara, co-organizat de Centrul Pompidou Paris, Fundatia Art Encounters si Institutul Francez din Romania.

Expozitia „Victor Brauner: Inventii și magie” a fost inaugurata cu prilejul deschiderii proiectului Timisoara Capitala Europeana a Culturii, in luna februarie 2023.

Consiliul Judetean Timis pregateste o noua expozitie eveniment care va avea loc tot la Muzeul National de Arta, o expozitie cu operele sculptorului Constantin Brancusi care vor fi aduse la Timisoara din mai multe locuri ale lumii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.