Surpriza la PNL Timis. Om de afaceri inscris in cursa interna pentru desemnarea candidatului partidului la Primaria Timisoara

TIMISOARA. Se agita apele la PNL. Candidat surpriza in cursa pentru stabilirea liberalului care va intra in competitie cu Dominic Fritz si Nicolae Robu, deocamdata, pentru functia de primar al Timisoarei in 2024.

Omul de afaceri Sorin Supuran a depus instiintarea la secretariatul partidului. El este cel de-al doilea liberal inscris in cursa interna a partidului, dupa viceprimarul Cosmin Tabara.

Sorin Supuran este un absolvent al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, este doctor in Agronomie, si masterand al Universitatii de Vest. De asemenea, are si o diploma de economist la Universitatea Tibiscus din Timisoara, dar si una in Drept, la aceeasi institutie.

Supuran a fost viceprimar al comunei Biled din 1996 pana in 2000, dupa care a preluat fotoliul de primar pentru 5 ani. In 2005 a devenit sef la agentia teritoriala Timis a Autoritatii Rutiere Romane, iar doi ani mai tarziu a devenit membru si in Consiliul de Administratie al fostul CNADNR.
Intre 2007 si 2009 a fost Director General al Autoritatii Rutiere Romane.
Din 2014 a revenit pe postul de sef al Agentiei Teritoriale Timis a Autoritatii Rutiere Romane, unde a ramas pana in aprilie 2018. In luna mai a aceluiasi an a trecut la carma STPT, inlocuindu-l in functie pe ‘eternul’ director Ioan Goia. Acesta s-a apucat imediat sa faca ‘curatenie’ la Societatea de Transport Public Timisoara. A gasit un adevarat dezastru la STPT si a facut dezvaluiri rasunatoare privind ilegalitati pe banda rulanta facute in vreme fostului director.

Avea, insa, sa fie demis de Consiliul de Administratie al STPT dupa doar doua luni, dupa ce conducerea Primariei Timisoara i-a reprosat in repetate randuri ca ia decizii fara s-o instiinteze.

Sorin Supuran conduce de ani buni o afacere prospera in transporturi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Goriupp Constanta spune:

  O persoană potrivită

 2. nelu spune:

  Om de afaceri de succes dar a vanzolit numai firme de stat, normal cei de la stat au timp si de afaceri !!!

 3. cetatean spune:

  Multe studii la Tibiscus. Mare geniu. Om cu multe facilități.

 4. Nelu spune:

  Are exact profilul lichelei care peste cativa ani va beneficia de pensie soeciala.

 5. dinu spune:

  Dacă are un doctorat pe bune la ce-i mai trebuiau două rahaturi de diplome de la Tibiscus? Tipul pare a fi un grandoman.

 6. Cristi spune:

  Mult mai potrivit decât „vorbe goale” Tabara