Noutati :

Surpriza din posta! Ultima hartie primita de proprietarii cladirilor in paragina din Timisoara

17 ianuarie, 2017 - 04:10 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Daca in 2017 proprietarii de cladiri degradate din Timisoara nu vor plati taxa pe paragina, acest lucru se va intampla din 2018. Toti cei care detin asemenea imobile urmeaza sa fie anuntati de primarie in perioada urmatoare.

CITESTE SI: Tragedie! Familie in lacrimi la Timisoara! Tanara de 22 de ani gasita moarta

Directia de Urbanism a Primariei a pus la punct notificarea care va trimisa proprietarilor si in care acestora li se aminteste care le sunt obligatiile pe care le au in cazul in care locuiesc intr-o cladire pe care o lasa in paragina, dar si ce ii asteapta daca nu fac reparatiile necesare.

Proprietarul trebuie sa obtina toate documentele necesare pentru primirea avizului de constructie, sa gaseasca o firma care sa faca reparatiile si sa faca receptia finala a lucrarii. Tot in notificare sunt mentionate si facilitatile oferite de primarie pentru proprietari, dar si amenzile pe care acestia le risca daca lucrarile nu sunt executate corespunzator.

Iata si un model de notificare pe care il vor primi proprietarii.

CITESTE SIVom avea o substatie de Ambulanta la Timisoara! De unde vor pleca salvarile in scurt timp?

Primarul Nicolae Robu a dat asigurari ca si Primaria se va ocupa de cladirile pe care le are in proprietate si care sunt in paragina.

Nu o sa cadem intr-un asemenea absurd, incat sa ne amendam pe noi, pentru ca banii pe care ii platim, tot la noi vin. Ar fi chiar ridicol. Suntem o institutie responsabila care isi demareaza proiectele, asa cum cere legea pentru reabilitarea tuturor cladirilor cu probleme. Toate imobilele care sunt in proprietatea noastra intra in atentia noastra. Sper sa inteleaga mai bine cetatenii ca si din acest motiv, noi nu putem sa folosim bani multi de la bugetul local pentru a reabilita cladirile proprietate a catorva„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Se lucreaza pe un tronson important de drum din Timis!

Proprietarii care in acest an nu isi vor repara cladirile, risca anul viitor sa plateasca un impozit marit de cinci ori.

Anul asta nu avem taxa pe paragina,nu avem niciun contribuabil care sa se fi stabilit in sarcina sa taxa de paragina, intrucat in anul 2016 nu au fost identificate de catre Directia de Urbanism, si nu exista o hotarare de consiliu in care sa fie nominalizata atat cladirea, cat si proprietarii, astfel incat sa stabilim in sarcina vreunei persoane aceasta taxa de paragina. Asta nu inseamna ca nu ar exista, dar nu avem o hotarare. Vor trebui insa sa se prezinte cu 1 ianuarie a anului urmator. Nu putem discuta de taxa de paragina decat cu 1 ianuarie 2018. Directia de urbanism trebuie sa identifice, sa monitorizeze sa stabileasca in baza criteriilor stabilite de Consiliul Local punctajele pentru aceste cladiri pe care ei le identifica ca fiind neingrijite, si in baza acestora trebuie emisa o hotarare de Consiliu Local. Impozitul majorat se va aplica cu 1 ianuarie 2018„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Bodo, directorul Directiei Fiscale din Primaria Timisoara.

CITESTE SIAm putea avea linii de transport in comun intre Timisoara si Szeged sau Novi SadInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...