Noutati :

Surpriza de proportii pentru studenti la intoarcerea in caminele UVT, in aceasta toamna, la Timisoara! Ce-i asteapta?

31 august, 2015 - 11:01 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Mai multa siguranta! La asta s-au gandit reprezentantii Universitatii de Vest, atunci cand au montat aproape 90 de camere de supraveghere in camine. Studentii vor fi monitorizati cu ajutorul aparaturii, care a fost deja instalat la intrarea in camine, pe holuri si pe paliere.

„Viata de student inseamna mai mult decat activitatea de predare-invatare. Studentii au nevoie de conditii si siguranta atat in salile de curs, cat si in spatiile locative. Sistemul de monitorizare centralizat este parte a unor masuri de crestere a gradului de siguranta in camine, dar si in zona perimetrala acestora. Isi petrec cea mai mare parte a zilei in aceste zone si consideram absolut necesar ca studentii sa se simta in siguranta”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Imaginile captate pe cele 88 de camere de supraveghere din camine sunt transmise, in timp real, la Dispeceratul de monitorizare centralizat din Caminul 13, iar angajatii UVT sunt desemnati, pe rand, sa le analizeze.

uvt camere supraveghere

Acesta este doar inceputul. Pe langa cele 88 de camere de supraveghere instalate deja, reprezentantii UVT se pregatesc sa mai cumpere inca 200, pentru o supraveghere mai larga a zonei. Astfel, si bucatariile, spalatoriile si zonele perimetrale vor fi urmarite, pentru ca orice incercare de patrundere neautorizata in spatiile respective sa fie oprita. Iar camerele suplimentare in bucatarii si spalatorii au ca scop diminuarea riscurilor de producere a unor evenimente antisociale sau accidente.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Supriza de proportii” pe naiba. Titlu de o prostie de proportii eventual.

  2. Surpriza de proportii era daca gaseau conditii decente de cazare