Noutati :

Surpriza de proportii pentru elevii din gimnaziu! Ce materie se va scoate din programa scolara?

9 ianuarie, 2016 - 11:39 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Ministerul Educatiei vrea sa schimbe programa scolara pentru gimnaziu si are deja trei variante de inlocuire, care nu sunt insa definitive. Una dintre marile schimbari este eliminarea orei de limba latina.

Mai putine ore de limba romana si de educatie fizica, dar si scoaterea din programa de clasa a 8-a a limbii latine. Sunt doar cateva din modificarile pe care Ministerul Educatiei ar putea sa le aduca anul acesta.

Pe de alta parte, elevii ar putea studia obligatoriu informatica, si ”Educatia interculturala” sau ”Educatia pentru cetatenie democratica”. Nu toti copiii sunt incantati, asa ca au facut petitii.
Planul – cadru prevede ce discipline sa studieze elevii de clasele V-VIII si cate ore sa fie alocate, pe saptamana, fiecarei materii.
Conform celor trei variante ale ministerului educatiei, limba si literatura romana ar pierde fata de situatia prezenta o ora, la clasa a 5-a.
Biologia ar pierde si ea o ora pe saptamana intr-una dintre variantele de programa pentru clasele V-VIII. Iar Geografia si Istoria ar pierd si ele cate o ora pe saptamana la clasele a V-a, a VI-a si a VII-a.Latina, studiata in prezent la clas a a VIII-a, ar urma sa dispara din programa.
O alta modificare vizeaza numarul orelor in care copiii ar trebui sa faca miscare la scoala. in prezent, elevii de clasele V-VII pot face 2-3 ore de Educatie Fizica si doua ore in clasa a VIII-a, iar in variantele de plan cadru, sportul pierde o ora pe saptamana fie la toate clasele, fie la o parte din ele.
In schimb, ar urma sa apara materii noi. Conform Legii Educatiei, elevii de gimnaziu vor avea obligatoriu ore de informatica. Iar in locul educatiei civice ar urma sa apara: Educaţie pentru drepturile copilului la clasa a V-a, Educatie interculturala la clasa a VI-a , Educatie pentru cetatenie democratica la clasa a VII-a) si Educatie economica la clasa a VIII-a).

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Foarte bine , ce dracu sa faci cu Limba Latina ?!. Total inutila !.