Surpriza de la Muzeul National al Banatului. Pensionarii asteptati sa viziteze gratuit expozitiile in weekend

TIMISOARA. Intrare gratuita in prima zi a lunii octombrie la expozitiile Muzeului National al Banatului din Bastionul Theresia.

CITESTE SI: Parfum de epoca si eleganta de odinioara, la Retroparada Toamnei. 100 de bijuterii pe patru roti vor putea fi admirate in cea mai frumoasa piata din Timisoara 

Cei care vor beneficia de aceasta facilitate vor fi pensionarii, cu ocazia Zilei Internationale a Varstnicilor, care se sarbatoreste la 1 octombrie, in fiecare an, dupa o decizie luata de Organizatia Natiunilor Unite in 1991.

Pensionarii au de ales intre patru expozitii, care vor fi deschise intre orele 10:00 – 18:00.

Expozitia de fotografie „Descopera Timisoara ascunsa” care va mai ramane deschisa pana la 5 octombrie, iar vizitatorii vor putea admira o suta de fotografii: ilustrate vechi apartinand Muzeului National al Banatului, exteriorul cladirilor fotografiate de Silviu Nastase si interioare surprinse pe film de Diana Cristea.

Expozitia „Manastirea Cisterciana de la Igris 1179 – 1500 din pespectiva cercetarilor arheologice” care prezinta principalele momente din istoria manastirii, cu accent pe secolul al XIII-lea, perioada sa de apogeu, dar va fi infatisata si perioada de dupa abandonarea sa, cand a functionat pentru cativa ani ca fortareata. Cuprinde obiecte gasite in timpul cercetarilor arheologice de la Igris. Aceasta expozitie este deschisa pana in 9 octombrie.

Expozitia tribut „Fenomenul Timisoara„, deschisa pana in 5 octombrie aduce o colectie de peste 200 de fotografii, afise vechi, unele semnate de artisti, viniluri, casete audio, benzi, magnetofon, radiocasetofon si pick-up vintage, reviste.

Expozitia Stefan Popa Popa’s este permanenta poate fi vizitata pentru cei care vor sa vada creatiile artistului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...