Noutati :

Supereroi pentru viata – primul campionat de donare de sange din UPT – o campanie incheiata cu succes

5 martie, 2015 - 03:10 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Campania de donare de sange organizata de Universitatea Politehnica Timisoara prin Departamentul de Comunicare si Imagine in intervalul 23 – 27 februarie, in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara, a fost o actiune de anvergura incununata cu succes. Studentii si cadrele didactice din UPT, alaturi de studenti de la alte universitati din Timisoara si de alte persoane interesate, au donat dorind sa contribuie la ameliorarea problemei sociale generate de lipsa de sange din spitale.
electro
Obiectivele campaniei au fost constientizarea publicului larg cu privire la lipsa de sange din spitale, educarea studentilor pentru a deveni cetateni activi si implicati in viata comunitatii si, nu in ultimul rand, ameliorarea acestei probleme sociale prin motivarea  unui numar de 150 de persoane sa sustina aceasta cauza si sa doneze. In cele 5 zile ale campaniei au donat 182 de persoane, fiind depasit pragul de 30 de donatori pe zi stabilit initial.

Actiunea a fost organizata sub forma unei competitii intre facultati, valorificand astfel spiritul competitiv al studentilor. Clasamentul facultatilor conform regulamentului se regaseste mai jos:

1) Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (385 puncte)
2) Facultatea de Constructii (164 puncte)
3) Facultatea de Stiinte ale Comunicarii (54 puncte)
4) Facultatea de Mecanica (41 puncte)
5) Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului (39 puncte)
6) Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica (13 puncte)
7) Facultatea de Automatica si Calculatoare (10 puncte)
8) Facultatea de Management in Productie si Transporturi (7 puncte)
9) Facultatea de Arhitectura si Urbanism (3 puncte)

Castigatorul primei editii a campionatului este Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, insa la succesul campaniei au contribuit studenti si cadre didactice de la toate facultatile din Universitatea Politehnica Timisoara. Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate in aceasta prima editie, UPT va continua sa organizeze acest eveniment bienal. Aceasta actiune se incadreaza in seria de manifestari dedicate aniversarii a 95 de ani de traditie si prestigiu academic, 95 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...