Noutati :

Super campioana Ripensia revine pe terenul de joc dupa 64 de ani de inactivitate

23 iulie, 2012 - 07:28 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SPORT
3

Primul club profesionist de fotbal din Romania revine in competiţii oficiale. Ripensia Timisoara s-a inscris in Liga a VI-a si are ca obiectiv accederea in campionatul judetean, considerat liga a V-a in fotbalul romanesc. Clubul este condus de Radu Ienovan, om de afaceri din Timisoara si in organigrama clubului si-au gasit loc nume grele in fotbalul banatean: Radu Suciu fosta glorie a Politehnicii Timisoara, scriitorul Marcel Tolcea sau omul de afaceri Radu Nicosevici.


Normal ca ne dorim performanta, insa unul din principiile de baza dupa care ne ghidam e ca Performanta sa fie colerata cu bugetul asigurat de club. in momentul in care ajungem in liga a III-a, dar nu vom putea asigura un buget de promovare in liga a II-a n-o sa avem obiectivul promovarea. in spatele celor care vor alcatui comunitatea Ripensia vor fi oameni cu firme care vor veni alaturi de noi sa asiguram bugetul necesar etapelor“, a explicat Radu Ienovan, presedintele Ripensiei si cel care a fost omul cheie in realizarea fostei echipe legendare din perioada interbelica.

Procesul de reconstructie a inceput in 2002 cand am inregistrat numele la OSIM asa ca nu poate fi folosit in Romania de nimeni. A urmat etapa de documentare, cand am vazut ce a insemnat, am aflat istoria clubului si am inteles ca echipa trebuie sa fie o voce a comunitatii”, a mai spus Radu Ienovan.

Echipa formata din dragoste pentru fotbal

Unul dintre cei care se va ocupa de noua formatie va fi Ioan Vlatanescu, fost jucator la juniorii Ripensiei. Acesta spune ca a aderat la noul proiect pentru ca acesta este unul sanatos facut de cativa timisoreni care iubesc fotbalul. “Am stat in sanul acestei echipe vreo 8-9 ani. Nu s-a dorit a fi echipa cuiva, ci a tuturor. Ripensia de astazi a aparut asa cum a aparut si cea din 1921, cu oameni care au foarte multa dorinta, dragoste pentru fotbal“, a explicat Vlatanescu.

Membrii fondatori ai clubului spun ca Ripensia nu se vrea o alternativa la Poli, ci o cu totul alta echipa. „N-avem obiectiv sa o inlocuim pe Poli. N-a avut nici o legatura cu situatia lui Poli cu proiectul nostru. N-ar putea Timisoara sa suporte peste 6 ani doua echipe in Liga 1?”, a explicat Radu Nicosevici.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. SPANAC PE VARZĂ!!

  2. Initiativa spendida,desi cam tardiva,dar si viteza e cam scazuta,pana acum s-a dormit si se prevede fericirea,peste 6 ani,e si asta ceva,mai mult decat nimic,succes!

  3. CARE CLUB PROFESIONIST?