Noutati :

‘Sunt un cor de contestatari de profesie’. Reactie virulenta de la Bucuresti. Cine ii numeste astfel pe oamenii de cultura din Timisoara care s-au plans la Bruxelles de activitatea Asociatiei TM2021

12 aprilie, 2018 - 12:15 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Reactie surpriza de la Bucuresti in scandalul privind activitatea Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei.

CITESTE SI: Asociatia TM2021, pârâtă la Bruxelles de oameni de cultura din Timisoara ingrijorati. Simona Neumann: Intotdeauna apar grupuri care doresc sa preia conducerea proiectului

Fostul premier Sorin Grindeanu si sef al ANCOM sare in apararea Simonei Neumann, presedinte TM2021, aceasta dupa ce mai multi oameni de cultura din oras au iscalit si trimis un Memoriu la Bruxelles in atentia comisarului eruopean pentru Educatie si Cultura in care si-au aratat ingrijorarea ca proiectul Capitala Culturala Europeana in 2021 ar fi in pericol.

În urmă cu un an și jumătate, Timișoara era declarată Capitală Culturală Europeană, iar această importantă realizare, trebuie să recunoaștem – fie că ne place sau nu -, îi este atribuită pe bună dreptate Simonei Neumann, dar și echipei pe care a coordonat-o. Ca într-un film cu final cunoscut, la scurt timp a apărut un cor de contestatari ai Simonei Neumann, iar vocile s-au înmulțit cu fiecare zi, răsărind personaje care ori sunt de profesie contestatari, ori le place să se audă vorbind indiferent de subiect. „Specialiștii în cultură” au trecut acum la nivelul următor și și-au strigat nemulțumirea la Bruxelles, luând exemplul unui fost procuror comunist care practică acest „sport” foarte des. Simona Neumann a devenit dușmanul numărul unu, board-ul Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 este criticat vehement și contestat, dar „coriștii” aruncă vorbe goale, pentru că soluții și variante nu propun. Poate că managementul Simonei Neumann nu este perfect, probabil ea și echipa pe care o conduce au comis erori, dar ștergerea tuturor meritelor pe care ea le are și presiunile la care este supusă amintesc de anumite practici de mult apuse. Există o regulă de care, sunt convins, au auzit toți cei care contestă: echipa câștigătoare nu se schimbă, dar, din nefericire, nu se ia în considerare. Cei care astăzi hulesc, ar trebui să sprijine și să încurajeze așa cum suntem noi obișnuiți la Timișoara. Ar fi frumos, nu? Ar fi și mai frumos ca în anul Centenarului, timișorenii să se unească în jurul acestui proiect, să arate din nou că ne caracterizează unitatea, nu dezbinarea și ura„, a notat fostul premier Sorin Grindeanu.

Ieri, dupa ce oamenii de cultura au anuntat faptul ca s-au plans de activitatea sa la Bruxelles, Simonei Neumann a oferit mai multe explicatii pentru opiniatimisoarei.ro.

Printre altele a precizat ca Asociatia nu a primit bani in acest an de la Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis sau Guvernul Romaniei.

Sunt oameni care nu s-au implicat in candidatura, sa ajute. La toate punctele am raspuns la prezentarile publice, am avut trei astfel de prezentari, la primarie, la UVT si o a treia intalnire cu un grup mai mare de intelectuali. Noi vom face restructurari la nivelul conducerii in cursul acestui an. Am avut un raport al Comisiei Europene, a fost foarte bun. Am spus si atunci ca anul acesta facem schimbarile, nu le putem face pe baza de presiune pentru ca avem un calendar. Singura problema a fost legata de finantare, aceasta e in continuare o problema serioasa. Nu am primit in acest an, inca, niciun leu de la Primaria Timisoara, de la Consiliul Judetean sau de la Guvernul Romaniei„, a declarat Simona Neumann, pentru opiniatimisoarei.ro.

Simona Neumann a mai spus ca, dupa primirea memoriului, cei de la Comisia Europeana vor cere explicatii.

De obicei exista asa ceva prin capitalele culturale europene. Noi am fost laudati ca aici sunt oamenii mai asezati. Dar nu e nimic neobisnuit, intotdeauna au existat grupuri care vor sa preia conducerea proiectului„, a mai spus Simona Neumann care a adaugat ca exista un calendar al etapelor pe care Asociatia trebuie sa il parcurga si in cadrul caruia exista o monitorizare.

Aceasta a atras reactia primarului Nicolae Robu care o contrazice vehement pe Simona Neumann pe Facebook, sustinand ca municipalitatea a alocat pana acum, in acest an, 350.000 de lei.

Presedinta Asociatiei TM2021 vine insa cu explicatii: Sumele invocate de primar sunt restante din anul 2017.

Mai multe detalii AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si totusi…de ce acest proiect nu este sprijinit de guvernul psd??De ce nu se primesc fonduri si pentru Timisoara,dar se face superstadion la Alexandria si bazin olimpic la Buzau??Nu e ciudat?