Noutati :

‘Sunt major, scoate-ma de aici!’ Ultimul demers al Consiliului Judetean al Elevilor Timis

22 ianuarie, 2020 - 11:05 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
1

Sunt major, scoate-ma de aici!” este numele ultimului demers al Consiliului Judetean al Elevilor Timis, care ii indeamna pe elevi sa isi ceara dreptul de a iesi din scoala, daca au implinit varsta de 18 ani.

Conform Art. 15, alineatul k) din Statutul Elevului, elevilor le este interzis s​a paraseasca perimetrul unitatii de invatamant in timpul programului scolar, cu exceptia elevilor majori si a situatiilor prevazute de regulamentul de organizare si functionare a unitatii de invatamant.

Insa, aceasta libertate nu este intotdeauna respectata de catre conducerile liceelor si colegiilor din judetul Timis, sustin reprezentantii Consiliului Elevilor Timis, care au lansat in noiembrie 2019 o petitie, pe care a transmis-o tuturor reprezentantilor Consiliilor scolare ale Elevilor din judet. ​Petitia a fost semnata in mod legal de un numar total de 1003 de elevi majori​ din liceele in care prevederile alineatului k) al Art. 15 din Statutul Elevului nu sunt respectate. In acest mod, elevii care au semnat petitia isi exprima dorinta de a parasi scoala in orice situatie, fiind responsabili de activitatile pe care le desfasoara in afara perimetrului scolii, absenta acestora de la orele de curs fiind marcata de catre cadrele didactice in catalog.

Aceste semnaturi au fost predate conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Timis saptamana aceasta.
Institutiile de invatamant trebuie sa considere cele 1003 semnaturi un manifest legal al elevilor, acestia cerand sa isi exercite in totalitate libertatile care le sunt atribuite odata cu implinirea varstei majoratului, adauga CJE.

Consiliul Judetean al Elevilor Timis este unica structura de reprezentare a elevilor la nivelul judetului Timis, aparand drepturile actorilor principali implicati in actul educational.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. În locul vostru mi-ar fi jenă, băieți și fete, să mai fiu în școală la 18 ani. Numai libertăți vă trebuie, de obligații n-ați auzit și nu vă interesează… ce e, vă arde buza după o țigară sau o „legală” și nu aveți loc de întors în curtea școlii?