Noutati :

Sunt de negasit pe harta, dar le poti vizita. Cele mai necunoscute tari ale lumii!

13 martie, 2016 - 03:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Nu este vorba despre taramuri imaginare din cartile lui J.K. Rowling, ci despre teritorii care si-au luat statutul de tara, insa nu au fost recunoscute de nimeni. Asemenea teritorii exista peste tot in lume.

Primul teritoriu de acest fel se numeste Christiania, are doar 850 de locuitori si se afla in inima capitalei daneze, Copenhaga.Temelia acestei tari a fost pusa in 1971 de un grup de tineri hippy, iar teritoriul de 34 de hectare este o fosta cazarma militara, si primeste 1 milion de turisti anual.In Christiania s-au dezvoltat intre timp si mici afaceri, iar intrarea este libera, fara sa prezinti pasaportul.

Chirstiania2

Tuva

Aflata în inima Asiei Centrale, Tuva era pe vremuri o natiune independenta, dar a suferit modificari de statut sub regimul Secretarului General Salceak Toka, în perioada 1930-1940, cand tara înclina catre principiile sovietice.

Tuva a cerut sa fie inclusa în fosta URSS, iar acum face parte din Rusia de astazi, insa a ramas dedicata obiceiurilor si principiilor sale si practicilor culturale. Este, cum s-ar spune, un mic stat in stat.

Tuva nu este bogata numai in resurse naturale, ci si in vestigii – de la podoabe arhaice, pana la monumente istorice. Asa este, de pilda, situl arheologic Por-Bajin, din salbaticie. I se mai spune si „casa din argila”, pentru ca a fost construita din argila si se întinde pe mai mult de 3 hectare.

CAsa

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...