Noutati :

Sunt cititoare de carduri de sanatate in spitalele din Timisoara? Ce se intampla din 1 mai?

27 aprilie, 2015 - 02:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Spitalele din Timisoara sunt pregatite pentru ziua de 1 mai. Toate si-au cumparat cititoare de carduri de sanatate, dupa modelele agreate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel ca pot primi pacienti fara probleme din prima zi a lunii viitoare.

Spitalul Judetean Timisoara a achizitionat si cele mai multe cititoare de carduri de sanatate. Acestea au fost deja instalate in policlinica, dar si la urgente.

Am achizitionat 110 cititoare de carduri pe care le-am montat in Policlinica Spitalului Judetean, precum si la Urgente. Un astfel de cititor a costat 820 de lei cu tot cu TVA, are ecran, tastatura si cablu lung de date. Stim ca sunt si modele mai ieftine, fara ecrane, insa noi am cautat calitatea”, a precizat managerul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Marius Craina.

La Spitalul Municipal din Timisoara au fost achizitionate 40 de cititoare de carduri.

Am ales un model agreat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Am cumparat 40 de cititoare pe care am dat 260 de lei la care se adauga TVA. Daca se va constata pe parcurs ca mai este nevoie de unul sau doua, nu va fi o problema sa mai achizitionam”, a declarat managerul Spitalului Municipal, medicul Octavian Mazilu.

Aproximativ 20 de cititoare de carduri de sanatate au fost cumparate si la Institutul de Cardiologie, iar la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara 6 aparate. In ambele cazuri s-a ales un pret mic, putin peste o suta de lei.

La Spitalul de Copii ”Louis Turcanu s-au achizitionat 20 de astfel de dispozitive, majoritatea fiind montate in policlinica.

Avem deja cititoare pentru cardurile de sanatate. Nu sunt scumpe si nu sunt multe la noi. Am cumparat 22 de astfel de citotoare pentru ca la noi e spital de copii. Am pus mai multe in policlinica unde mai vin si tineri de 18 ani, uneori. Pretul a fost unul minim”, a declarat managerul Spitalului de Copii, Ovidiu Adam.

Toate aceste spitale din Timisoara au cumparat cititoarele de carduri de sanatate prin selectare de oferte si nu au organizat licitatii.

Din 1 mai orice serviciu medical din pachetul de baza va fi acordat pe baza cardului de sanatate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat in vigoare la 1 aprilie.

Spitalele care la 1 mai nu vor putea valida serviciile medicale prin card, intrucat nu si-au achizitionat cititoare sau au alte probleme, sunt obligate sa acorde consultatii sau sa interneze pacientii care prezinta cardul de sanatate sau o adeverinta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...