Noutati :

‘Sunt cetatean activ si voluntar la mine in sat’. Proiectul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Timis Torontal

27 decembrie, 2018 - 12:19 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Timiș Torontal a implementat in perioada 01.02.2018 – 31.10.2018 schimbul de tineri intitulat I`m active citizen and volunteer in my vilage (Sunt cetățean activ și voluntar la mine în sat), împreună cu partenerii din Ungaria, Macedonia și Italia, proiect finantat prin Programul ERASMUS+ al Comisiei Europene.

Proiectul și-a propus să crească gradul de motivare a tinerilor participanți în proiect pentru implicarea în activități civice și de voluntariat, cunoașterea efectului acestei implicări asupra dezvoltării comunităților locale, ce însemană activismul și procesul de luare a deciziilor la nivel local și cum pot ei sa contribuie la dezvoltarea comunității prin implicare.
De asemena proiectul și-a propus și cunoasterea obiceiurilor, tradițiilor, mancarea si povestile din cele patru comunitati rurale din Romania, Ungaria, Italia si Macedonia.

Activitatea principala a proiectului s-a desfășurat în localitatea Milcoveni, județul Caraș Severin, în perioada 16-24 august 2018. Au participat 48 de tineri (10 tineri +2 lideri din fiecare țară). În această perioadă tinerii au participat la activități derulate în comunitate, cum ar fi: ecologizarea satului Milcoveni, întâlnire cu autoritățile locale, activități motivaționale în cadrul taberei, seri culturale.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul ERASMUS+.

Aceast comunicat reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...