Sunt asteptati la vaccinare elevii de peste 16 ani din Timisoara. Un nou maraton la stadionul CFR. Oricine poate veni doar cu buletinul, fie pentru rapel, fie pentru prima doza

TIMISOARA. In centrul de vaccinare al Spitalului Militar, organizat la stadionul CFR, se desfasoara editia a doua a maratonului de imunizare organizat la nivel national de MApN. Acesta va avea loc in perioada 25 mai – 1 iunie.

CITESTE SI: Putin peste 200 de noi imbolnaviri cu COVID si 36 de morti in Romania. S-au inregistrat doar 3 cazuri noi in Timis, in ultimele ore 

Acest maraton vine, pe langa rapelul asigurat celor vaccinati cu prima doza de Pfizer, cu posibilitatea vaccinarii elevilor din Timisoara cu varsta de peste 16 ani impotriva SARS-CoV-2.

„In cadrul acestei actiuni, premergatoare Zilei Internationale a Copilului) avem posibilitatea de a aloca un flux de vaccinare de 102 locuri, suplimentat la nevoie, cu serul produs de compania farmaceutica Pfizer. Activitatea de vaccinare a elevilor si cadrelor didactice care doresc in mod voluntar sa se imunizeze se va desfasura zilnic incepand cu ora 12.00. Campania de imunizare a elevilor este sustinuta de catre Inspectoratul Scolar Judetean Timis”, transmit organizatorii.

 

De asemenea, pe perioada maratonului de vaccinare se pot imuniza impotriva SARS-CoV-2 si persoanele nevaccinate inca, asigurandu-se vaccinarea cu prima doza Pfizer, fara a fi necesara o programare prealabila.

Centrul de vaccinare al Spitalului Militar Timisoara este situat pe strada Nera nr. 2-4 Timisoara (stadionul CFR), iar programul de functionare pe perioada maratonului de vaccinare este 24 de ore din 24.

Caravana mobila

In paralel cu maratonul, se desfasoara si vaccinarea cu ajutorul echipelor mobile a oamenilor care nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare, a populației din zone izolate si greu accesibile, a persoanelor imobilizate din judetele Timis, Arad, Bihor si Caras-Severin.

Astfel, in data de 25 mai Spitalul Militar Timisoara asigura o echipa mobila pentru vaccinarea oamenilor care nu au acces la un centru de vaccinare in localitatea Moravita.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...