Noutati :

Sunt 23 de milioane de lei de dat. Cinci apeluri de finantare lansate de Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara

18 februarie, 2022 - 08:42 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara a lansat primele cinci apeluri de finantare pentru anul 2022. Ideile pot fi depuse de la inceputul lunii martie.

CITESTE SI: Timotion pune iarasi Timisoara in miscare. Cele 15 proiecte ale comunitatii pentru care oamenii sunt invitati sa alerge si sa faca donatii 

Doua dintre ele sunt dedicate culturii, unul promovarii sportului, unul pentru activarea comunitatii, iar ultimul este unul specific pentru anul 2023, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii.

Primul apel din acest an, Repere in cultura, este dedicat proiectelor de anvergura care constituie programul cultural prioritar. Finantarea se adreseaza asociatiilor, fundatiilor, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale sau familiale si societatilor comerciale care activeaza in domeniul cultural si artistic, precum si institutiilor publice de cultura (cu exceptia celor din subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara) cu experienta in implementarea proiecte de anvergura cu relevanta pentru contextul local si pentru domeniile de referinta in care activeaza. Bugetul estimat este de 3.000.000 de lei. Operatorii culturali pot aplica la acest apel intre 2.03.2022- 14.03.2022.

Cultura in prezent (4 martie) acopera 5 arii de finantare: artele spectacolului; arte vizuale, arta digitala si noile media; educatie in si prin cultura, interventii culturale, rezidente; promovarea culturii scrise si patrimoniu cultural.Sesiunea de finantare este adresata catre asociatii sau fundatii care deruleaza activitati in domeniul cultural si artistic, institutii publice de cultura, cu exceptia celor in subordinea Primariei Municipiului Timisoara, PFA, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale sau societati comerciale care deruleaza activitati in domeniul cultural si artistic. Bugetul estimativ propus este de 3.000.000.

Timisoara 2023 (9 martie) se adreseaza proiectelor care constituie si dezvolta Programul Cultural „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii” actualizat si revizuit de catre Echipa Curatoriala TM2023. Acest apel este adresat organizatiilor gazda si partenerilor acestora inclusi in programul cultural prioritar Timisoara 2023. In perioada urmatoare vor fi lansate noi apeluri pentru entitati juridice infiintate si/sau care functioneaza in conditiile legii romane sau straine -care activeaza in domeniul cultural si care nu fac parte din Programul Cultural Timisoara 2023 actualizat (prin apeluri deschise). Bugetul estimat pentru aceasta sesiune de finantare este 13.000.000 de lei.

La apelul Impuls in comunitate (11 martie) pot aplica persoane juridice fara scop patrimonial: asociatii sau fundatii care sprijina sau au ca obiect de activitate domeniile: educatie, smart city, tineret, mediu, incluziune sociala. Bugetul estimat pentru acest apel este de 2.000.000 lei.

Orasul in miscare (14 martie) este dedicat sportului si se adreseaza persoanelor juridice fara scop patrimonial, de drept public sau privat, constituite ca structuri sportive conform legii. Programele nationale de utilitate publica prin care se efectueaza finantarea sportului sunt: ”Sportul pentru toti” si „Promovarea sportului de performanta”. Bugetul estimat este 2.000.000 lei.

Evaluarea ofertelor inscrise la fiecare apel va fi realizata de catre comisii formate din evaluatori independenti cu o buna cunoastere a contextului cultural, social si sportiv local. Pentru selectarea lor vor fi lansate apeluri in perioada urmatoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...