Noutati :

Suma fabuloasa pe care o da Primaria Timisoara pentru o sosea noua, de nici 2 kilometri!

22 septembrie, 2015 - 07:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. 4,4 milioane de euro! Atat ar urma sa coste realizarea soselei care face legatura intre Timisoara si Mosnita Veche, care da exact in Drumul Boilor.

In sedinta care a avut loc marti, alesii locali au aprobat in sfarsit studiul de fezabilitate pentru drumul de legatura dintre Calea Mosnitei si Drumul Comunal 149, care ii duce pe soferi direct in Drumul Boilor. De acolo se poate ajunge foarte usor la soseaua ce leaga Timisoara de Buzias, pentru ca Primaria Mosnita Noua a realizat deja partea de drum ce tine de comuna: cu doua benzi de circulatie, de 2,6 kilometri lungime.

Soseaua va avea doua benzi, dar si trotuare si piste de biciclete pe ambele parti, precum si spatii verzi. Vorbim despre 1,5 kilometri lungime, in care vor fi investiti, conform proiectului aprobat marti de alesii locali, peste 4,4 milioane de euro. Cel putin asa arata estimarea specialistilor care au intocmit studiul de fezabilitate – SC Drum Proiectconsult SRL.

„Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1.500 m si incepe pe Calea Mosnitei, la sfarsitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectiva al centurii de ocolire sud a orasului. Valoarea totala a investitiei este estimata la 19.458.000 lei, respectiv 4.408.000 euro”, se arata in proiectul de hotarare.

Cateva bucati din terenul ce va fi transformat in drum nu apartin de primarie, cel mai probabil suma fabuloasa fiind necesara si pentru acordarea de despagubiri proprietarilor de terenuri. Noua sosea, care ne va scoate mai usor din oras, ar trebui sa fie gata in 8 luni de la semnarea contractului cu firma constructoare.

Autoritatile locale se laudau inca de anul trecut cu aceasta noua sosea, insa abia in primavara va intra in santier. Suntem abia la stadiul de studiu de fezabilitate, urmeaza proiectul tehnic si licitatia pentru desemnarea unei firme care sa amenajeze soseaua.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...