Suferinta le sperie. Spitalul din Timisoara in care asistentele si ingrijitoarele nu vor sa lucreze

TIMISOARA. Criza de personal din spitalele timisorene se resimte tot mai mult de la o luna la alta. Este si cazul celei mai mari unitati din vestul tarii, Spitalul Judetean din Timisoara, unde mai bine de jumatate dintre posturile scoase la concurs nu sunt ocupate.

CITESTE SI: Inconstienta extrema la Timisoara! ‘Plimbare’ pe Bega inghetata. VIDEO 

Iar de multe ori, din cauza mediului in care lucreaza si a suferintei pe care o vad zi de zi in jurul lor, multi dintre angajati prefera sa renunte la locul de munca din spital. Astfel, reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara se plang ca nu reusesc nici macar sa isi pastreze personalul auxiliar, cu atat mai putin sa angajeze alti oameni.

„In ceea ce priveste personalul, dupa cum stiti, semnarea bugetului a avut loc foarte tarziu, in luna august a anului 2016, astfel ca procedurile legale de angajare au demarat abia in luna septembrie. Cu toate acestea, avand in vedere ca am lucrat cu un personal la limita inferioara a normalitatii si in unele sectoare sub aceasta limita, am reusit sa scoatem la concurs peste 400 de posturi. Din pacate din cele 400 de posturi doar 200 sunt ocupate”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

CITESTE SIGara de Nord din Timisoara, modernizata la aniversarea de 120 de ani. Cum va arata statia dupa terminarea lucrarilor?

In prezent, Spitalul Judetean din Timisoara, cel mai mare din vestul tarii, functioneaza cu doar jumatate din personalul de care ar avea nevoie.

„Suntem la 50% eficienta in ceea ce priveste concursul de ocupare a posturilor, ceea ce din punctul meu de vedere reprezinta o mare problema. Am scos posturi de medici, posturi de asistente, de infirmiere, posturi de ingrijitoare de curatenie, practic tot ce inseamna personal care deserveste Spitalul Judetean. Nu stiu cum sa mai facem sa promovam aceste posturi pentru a se prezenta la concurs oameni dornici sa le ocupe”, a mai spus Craina.

La sfarsitul lunii decembrie, Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs peste 450 de posturi. Aproape 120 dintre ele sunt pentru infirmiere, peste 150 pentru ingrijitoare si 30 pentru brancardieri.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca tot faceti articole de ce nu investigati un pic? Intrebati si voi in jur.
    Posturile de medici se scot la concurs joi, dar erau ocupate de marti. Celelalte(infirmier, asistent) nu sunt dorite datorita conditiilor proaste de munca.

  2. Nu-i sperie nimic, aiurea! Nu sunt intresati din cauza salariilor mici si acum cum nu mai prea merge nici cu mita, ce sa faca pe locurile astea? Sa munceasca? Inainte vreme infirmiera statea la cafea, apoi pleca prin saloane la colectat darile, dadea o raita prin dulapurile bolnavilor, umplea plasa cu mancare de la cantina si pleca multumita acasa. Acu’ trebuie facuta treaba si asta sperie. In ce priveste asistentele, pai trebuie sa fie cazute in cap sa stea pe cateva sute de lei cand la cateva ore afara din tara sunt spitale care le platesc regeste.