Noutati :

Subiectul 3, cel mai greu de la Evaluarea Nationala la matematica! Elevii pusi sa calculeze distanta parcursa de albina in gradina cu flori

22 iunie, 2011 - 02:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
2

Controverse pe marginea subiectelor de la proba de matematica de la Evaluarea Nationala 2011! De departe, cel mai greu subiect dat astazi la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a a fost cel cu numarul 3. Problema propunea elevilor sa calculaze anumite valori.

Subiectele au fost „relativ usoare, mai putin cel de-al treilea, au declarat mai multi elevi care au sustinut examenul de astazi, la matematica.

Potrivit variantei 8, ultimul subiect de la mate a „valorat” 30 de puncte si a constat in doua subpuncte care le-au dat cele mai mari batai de cap copiilor, ambele fiind de geometrie.

Iata prima problema, una de geometrie in spatiu

A doua problema, cea de geometrie plana, a fost chiar mai grea decat cea dinaintea ei. Elevii au avut de calculat traiectoria unei albine intr-o gradina cu flori. Potrivit enuntului, albina respectiva traversa raza unui cerc, apoi diametrul altuia, egal cu primul si mai apoi latura patratului inscris in al treilea cerc.

Punctul c) a fost insa cel mai greu. Elevii trebuiau sa demonstreze ca aria suprafetei reprezentata de portiunea hasurata a figurii, este mai mica de 111 metri patrati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E gresit ce spuneti dumneavoastra la problema cu albina, la fel si desenul copilului. Albina pleaca din mijlocul lui AB pana in M si din M direct in D, deci trebuia unit pe M cu D si era simplu de calculat 8+MD. MD se calculeaza ducand perpendiculara din M pe AD si mai departe cu teorema lui Pitagora in care MD este ipotenuza.
    Verificati si voi inainte nu luati la intamplare notitele unui elev

  2. Problema cu albina nu a fost deloc grea…In schimb punctul c de la problema 1 a dat mai multe batai de cap