Noutati :

Subiectele la matematica la examenul de Evaluare Nationala 2012 au fost publicate! Vezi ce a picat la mate la Evaluarea Nationala si rezolvarea corecta a subiectelor!

27 iunie, 2012 - 10:27 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

UPDATE: Baremul de corectare la Matematica la Evaluarea Nationala 2012 a fost publicat! Vezi cum se puncteaza subiectele!

________________

UPDATE: Rezolvare subiecte matematica Evaluarea Nationala 2012! Vezi raspunsurile corecte!
________________

Absolventii de gimnaziu inscrisi la Evaluarea Nationala au trecut prin emotiile testului la matematica. Elevii au avut de rezolvat 3 subiecte mari.

SUBIECTELE LA MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2012

I.
1.   Rezultatul calculului 12+12:4=…….
2. Media aritmetica a numerelor 7 si 23 este egala cu…
3. Se considera multimea A={x∈R/2x ≤4}este egala cu intervalul…..
4. Perimetrul unui romb cu latura de 4 cm este egal cu….
5. (se da fig. VEZI MAI JOS) Cubul ABCDEFGH are muchia de 5 cm, aria totala a cubului este egala cu….
6. (se da diagrama VEZI MAI JOS) In diagrama de mai jos sunt reprezentate rezultatele elevilor unei clase la un test. Numarul elevilor din clasa care au obtinut la test cel putin nota 8 este egal cu…

II
1. Desenati o piramida patrulatera regulata de varf V si baza ABCD.
2. Se considera numerele a=4/ √5+1 si b= √15: √3+1. Calculati media geometrica a celor doua numere.
3. Intr-o clasa sunt 26 de elevi. Daca din clasa ar pleca 2 fete si 3 baieti, atunci numarul fetelor ar fi egal cu dublul numarului baietilor. Determinati numarul fetelor din clasa
4. Se considera functia f:R→f(x)=-2x+3
a) Reprezentati grafic functia f in sistemul de coordonare xOy
b) Determinati numarul real a pentru care punctul A(a, -a) apartine graficului functiei f
5. Se considera expresia E(x) = (1+2-x/x+1):x-1/(2x+1)²-(x+2)², unde x este numar real x≠- 1. Aratati ca E(x)=9 pentru orice x numar real.

III

1. O vaza are forma unei prisme drepte cu baza patrat. Inaltimea vazei este de 40 cm, iar latura bazei este de 10 cm. In vaza se toarna 3 litri de apa.
a) Calculati aria laterala a vazei
b) Determinati inaltimea la care se ridica apa in vaza
c) In vaza se introduc 4 cuburi din piatra, fiecare cub avand muchia de 4 cm. Determinati cu cati cm creste nivelul apei din vaza dupa introducerea celor 4 cuburi din piatra
2. (se da fig. VEZI MAI JOS) In figura 2 este reprezentata schematic o placa de gresie in forma de dreptunghi cu AB=28 cm si BC=21cm.
a) Calculati lungimea segmentului (DB)
b) Determinati aria triunghiului EAB, unde E este mijlocul laturii CD
c) Aratati ca sinusul unghiului AEB este egal cu 12/13.

 

Copiii au avut de rezolvat exercitii de algebra si probleme de geometrie, spre exemplu de aflat media aritmetica a doua numere, perimetrul unui romb cu latura data, aria totala a unui cub, mai multe functii,  de stabilit rezultatul calculului 12+12:4, etc.

Subiectele au fost abordabile, sustin profesorii de matematica.

Vom reveni cu detalii si cu baremul de corectare de la matematica la Evaluarea Nationala 2012!

In judetul Timis sunt aproximativ 5.000 de candidati inscrisi in cele 74 de centre de examen din judet.

Presiunea pusa pe elevi dupa controversa unui subiect de la limba romana, in care nici profesorii nu stiu cu exactitate care varianta este cea corecta, va iesi in evidenta abia la afisarea rezultatelor, cand tinerii vor vedea ce note au obtinut.

Astfel in 29 iunie are loc afisarea rezultatelor (pana la ora 14) la unitatile de invatamant. In aceeasi zi – 29 iunie, are loc si depunerea contestatiilor (orele 14-18). Solutionarea acestora se desfasoara intre 30 iunie-1 iulie, iar in 2 iulie – sunt afisate rezultatele finale, dupa contestatii.

Media de la Evaluarea Nationala este jumatate din media de admitere la liceu, astfel ca o medie buna ii ajuta pe elevi sa urmeze specialisarea si liceul la care au visat dintotdeauna.

In 14 iulie va avea loc prima repartizare computerizata in liceu a absolventilor de gimnaziu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. numa atit

  2. sinteti pidari cu totii